Πολιτισμός

Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση κοντά στους μαθητές των 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου

Με τους μαθητές των Στ’ Τάξεων των 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου συναντήθηκε χθες το πρωί και συζήτησε μαζί τους η συγγραφέας κ. Αγγελική Δαρλάση, παρουσιάζοντας το βιβλίο της με τίτλο «Όταν έφυγαν τα αγάλματα», εκδόσεις Μεταίχμιο.
Το βιβλίο αναφέρεται στην πραγματική ιστορία της απόκρυψης των αρχαιοτήτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (1940-41).
Η κ. Αγγελική Δαρλάση ανέφερε ότι «τα παιδιά έχουν δουλέψει το μυθιστόρημα και θα συζητήσουμε βλέποντας και κάποια σλάιτς».

«Το βιβλίο στην ουσία αναφέρεται στην απόκρυψη των αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, κάτι που έγινε σε όλη τη χώρα βέβαια. Ταυτόχρονα μελετά το θέμα της διαφορετικότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ηρωίδα είναι ένα κορίτσι που έχει ένα και μισό χέρι, όπως και η ίδια λέει, ταυτίζεται με τα αγάλματα, οπότε έχει μία σχέση μαζί τους» σημείωσε η συγγραφέας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι μέσα από το μυθιστόρημα περνούν αρκετά θέματα στα παιδιά, τα οποία και συζητούνται μαζί τους. «Η Τέχνη δεν είναι μηνυματική, αλλά μιλά και θίγει κάποια θέματα, προβληματίζει, συγκινεί και μέσα από αυτό ευαισθητοποιεί» κατέληξε η κ. Αγγελική Δαρλάση.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους μαθητές του Ελληνογαλλικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» σήμερα Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου στις 9.30 π.μ. όπου θα παρουσιαστεί και το βιβλίο της «Το αγόρι στο θεωρείο», ενώ αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου η Αγγελική Δαρλάση θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Public Βόλου σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το