Αθλητισμός

Η Σούπερ Λιγκ 2 βγάζει σήμερα νέο πρόεδρο

Η Σούπερ Λιγκ 2 βγάζει νέο πρόεδρο σήμερα και εκεί στραφεί όλο το ενδιαφέρον. «Να τηρηθούν οι διαδικασίες και να γίνει το καλύτερο για την κατηγορία» υποστηρίζουν στη Νίκη.

Σημαντική ημέρα η σημερινή για τη Σούπερ Λιγκ 2. Μετά από αρκετά χρόνια ο Λεωνίδας Λεουτσάκος αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο και το κενό που προέκυψε θα καλυφθεί σήμερα.

Ο συνεταιρισμός έχει προκηρύξει εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Μάλιστα έθεσε και κάποια κριτήρια, τα οποία οφείλει να έχει ο επόμενος πρόεδρος.

Υποψήφιοι είναι δύο: Ο ένας είναι ο Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Χανιά. Θεωρείται ο παλαιότερος πρόεδρος σε επίπεδο πρωταθλήματος με το να βρίσκεται η ομάδα του για οκτώ συνεχόμενα χρόνια στη Σούπερ Λιγκ 2. Στα υπέρ του συγκαταλέγεται το ότι πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής, η οποία άνοιξε τον δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση και τη Σούπερ Λιγκ 1 και τελικά έχουμε επανέναρξη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο Πέτρος Μαρτσούκος. Το παράδοξο είναι ότι η ομάδα του δεν ανήκει πλέον στη Σούπερ Λιγκ 2, αλλά φιλοδοξεί να ξαναβρεθεί. Ο λόγος για τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από διάφορους παράγοντες τελικά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό.

Ωστόσο υπάρχει και παρασκήνιο πίσω από τους δύο παράγοντες. Ο Αντώνης Ροκάκης ανήκει στο «μπλοκ» του Ολυμπιακού και ο Πέτρος Μαρτσούκος στην «παράταξη» της ΑΕΚ. Επομένως κρύβεται και μια «μονομαχία» μεταξύ δύο μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου πίσω από τη σημερινή ψηφοφορία.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτά είδε και ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αρχικά υπέβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2, αλλά στη συνέχεια την απέσυρε βλέποντας μάλλον ότι «δεν βγαίνουν τα κουκιά».

Από την πλευρά της η Νίκη εξέφρασε τη θέση της μέσω του Αλέξη Παπακωνσταντίνου. Ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ σε προχθεσινή του συνέντευξη ρωτήθηκε για τις σημερινές εκλογές και απάντησε ως εξής:

«Ο αθλητισμός δεν απέχει από την κοινωνία. Πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και αυτό που προβλέπεται. Πρέπει να υπάρχει διαύγεια και να είναι ξεκάθαρες οι διαδικασίες. Να πάμε να ψηφίσουμε και ότι βγει. Δημοκρατία έχουμε.

Εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός γιατί όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία. Να δούμε πως θα γίνει και η διαδικασία. Δεν είναι πάμε και δεν πειράζει. Πρέπει να τηρηθούν οι κανονισμοί και όποιος βγει. Εγώ δεν θα προκαταβάλω κάτι. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως σίγουρα κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στην κατηγορία. Όλοι οι πρόεδροι θέλουν το καλό της κατηγορίας.

Εγώ πραγματικά κουράστηκα. Πάω σε διοικητικά συμβούλια και βλέπω μία αντιπαράθεση που δεν νοείται. Αντί να συζητάμε για υποδομές, για το πώς θα αυξηθεί χορηγικό, και να βελτιώσουμε το προϊόν, είναι σαν να είμαστε 30 χρόνια πίσω.

Να τηρηθούν οι διαδικασίες και όποιος είναι να βγει, ας βγει και να γίνει ό,τι καλύτερο για την κατηγορία. Θεωρώ πως το προϊόν το ίδιο έχει κουράσει. Πας στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ 2 και δεν έχει φιλάθλους, γιατί ο άλλος βαρέθηκε. Θέλει ριζική αναβάθμιση και τολμηρές αποφάσεις».

Blue Angels: Και πάλι στις επάλξεις δίπλα στη Νικάρα
Η Νίκη κοντράρει τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας την ερχόμενη Δευτέρα και οι οπαδοί της θα βρίσκονται εκεί. Θυμίζουμε ότι οι Blue Angels είχαν προαναγγείλει εκδρομή, η οποία όμως αναβλήθηκε μετά τη διακοπή της Σούπερ Λιγκ 2.

Μόλις έγινε γνωστό ότι το πρωτάθλημα αρχίζει πάλι από τη 14η αγωνιστική οι οργανωμένοι της Νίκης έσπευσαν να ανασυνταχθούν και να διοργανώσουν εκ νέου την εκδρομή τους. Για το ντέρμπι των Σερρών οι Blue Angels «Βαγγέλης Κωστής» εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Και πάλι στις επάλξεις, δίπλα στη Νικάρα. Το πρωτάθλημα ξεκινάει πάλι μετά τη διακοπή και εμείς συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε. Εκδρομή για Σέρρες κανονικά τη Δευτέρα στις 13/3/2023. Δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται δεκτές στα γνωστά τηλέφωνα και στις επίσημες σελίδες του συνδέσμου σε Instagram και Facebook. Αυστηρά μέχρι αύριο Πέμπτη θα γίνονται οι δηλώσεις, γιατί οι θέσεις είναι ελάχιστες».

 

Share
Ετικέτες: Σούπερ Λιγκ 2

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση Τζανακούλη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣ

Τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη επισκέφτηκε στο γραφείο…

31 Μαΐου 2024

Το χρονικό της φρίκης στη Ομόνοια: Ένα 24ωρο κρατούσε αιχμάλωτο το θύμα ο 27χρονος – Αυτό είναι το σπίτι κολαστήριο

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι 27χρονος βίασε και κρατούσε όμηρο 33χρονη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο…

31 Μαΐου 2024

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Αντέδρασε στην καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ – Η δικαιοσύνη αποδόθηκε, είπε

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξέφρασε την ικανοποίησή του με το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος…

31 Μαΐου 2024

Το μήνυμα του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την έναρξη των πανελλαδικών

Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Κων. Καραγεωργίου…

31 Μαΐου 2024

ΕΠΑΣ Μαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ: 750 θέσεις την τρέχουσα χρονιά στη Θεσσαλία -Οι προθεσμίες για το νέο σχολικό έτος

Παρατείνεται η δυνατότητα διάθεσης θέσεων Μαθητείας περιόδου 2024-25 από φορείς δημοσίου τομέα έως την Πέμπτη…

31 Μαΐου 2024

A. Ζαμπούκας: Η Ευρώπη βάζει ξανά στο τραπέζι την έννοια της στρατηγικής αυτονομίας

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέας…

31 Μαΐου 2024