Τοπικά

Η Σοφία Συμιακάκη από τον Βόλο κέρδισε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου

Πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου, κατέκτησε η Βολιώτισσα Σοφία Συμιακάκη

Συγκεκριμένα, «ο Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας συγχαίρει τη μαθήτρια του Ι.Ι.ΕΚ του Δήμου Βόλου Τμήμα «Κοσμήματος» Σοφία Συμιακάκη για την πρώτη θέση που κατέκτησε με το έργο της «Χρυσή Τομή», στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών ΠΟΒΑΚΩ για την τεσσαρακοστή της επέτειο. Η επιτυχία αυτή είναι ένα ακόμα δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στο Ι.Ι.ΕΚ του Δήμου Βόλου και αυτό οφείλεται και στους αξιόλογους καθηγητές και καθηγήτριες, όπως επίσης και στην Υπεύθυνη Τμήματος κυρία Λέττα Αργυράκου. Ο Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας στηρίζει την προσπάθεια των νέων που ασχολούνται με το κόσμημα, το οποίο έχει 6.000 Ιστορία στην Ελλάδα, αλλά όπως αποδεικνύεται έχει και μέλλον!»,.

Η ιδέα της σπουδάστριας ήταν να δημιουργηθεί ένα επετειακό μετάλλιο για την ΠΟΒΑΚΩ ,βασισμένο στην φιλοσοφία του αρχικού, αλλά με σύγχρονη οπτική. Δημιούργησε λοιπόν το έργο της »Χρυσή Τομή », σχεδιασμένο με τους όρους της χρυσής ακολουθίας αριθμών του Fibonacci 1618  και της χρυσής τομής-χρυσή αναλογία κατά τον  Da Vinci, όπου δεσπόζει ο αριθμός 40.

Ο  πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ  κος Πέτρος Καλπακίδης, μετέφερε τα συγχαρητήρια της Ομοσπονδίας τονίζοντας  τη σοβαρότητα του έργου που επιτελεί το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου στην κατάρτιση στον τομέα της Αργυροχρυσοχοΐας. Το έπαθλο συνοδεύεται με χρηματικό βραβείο και το μετάλλιο  θα χρησιμοποιηθεί από την ΠΟΒΑΚΟ  ως αναµνηστικό αντικείµενο ή κόσμημα, σε εκδόσεις και δραστηριότητες προβολής της  και των σχετικών φορέων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το