Τοπικά

Η «Σοφία» περιπλέκει την έναρξη των μαθημάτων στη Μαγνησία – Αύριο θα αποφασιστεί πόσα και ποια σχολεία θα λειτουργήσουν

Η έλευση της «Σοφίας» με τα ακραία καιρικά φαινόμενα φαίνεται πως περιπλέκει την κατάσταση αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων μεθαύριο Τρίτη, καθώς υπάρχουν περιοχές του Νομού που είναι χιονισμένες, ενώ ακόμη και εκεί που το χιόνι έχει λιώσει, οι θερμοκρασίες είναι πολικές και ενδεχομένως τα νήπια και οι μαθητές του δημοτικού να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Επομένως ένα ερώτημα που κυριαρχεί σε αρκετές οικογένειες, τώρα που φτάνουμε στο τέλος των γιορτών, είναι τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων μεθαύριο. Θα λειτουργήσουν; Θα παραμείνουν κλειστά, όπου υπάρχει χιόνι; Θα ξεκινήσουν λίγη ώρα αργότερα, καθώς το πρωί έχει πολύ κρύο με θερμοκρασίες υπό του μηδενός;

Σε κάθε περίπτωση η απάντηση θα είναι δυνατή να δοθεί αύριο Δευτέρα, όταν θα έχει εκτιμηθεί πλήρως η κατάσταση με τα καιρικά φαινόμενα, τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τα δεδομένα στα σχολεία, τη στιγμή που ακούγεται πως έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας.
Πάντως ήδη οι διευθυντές σχολείων μεταβαίνουν στις σχολικές μονάδες και ανοίγουν τα καλοριφέρ, ώστε τα διδακτήρια που είναι κλειστά περίπου δεκαπέντε ημέρες, να μην θυμίζουν… παγοκυψέλες όταν ανοίξουν μεθαύριο Τρίτη.

«Θα εκτιμήσουμε όλα τα δεδομένα τη Δευτέρα και θα δούμε τι θα γίνει» τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος και συμπλήρωσε πως «σε περιοχές που έχουν χιόνι προφανώς και δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία των σχολείων. Οι πολικές θερμοκρασίες υπάρχουν, αλλά και οι διευθυντές θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε τα διδακτήρια να είναι ζεστά. Βέβαια η απόφαση για τη λειτουργία ή μη ενός σχολείου, αλλά και την αλλαγή ώρα έναρξης των μαθημάτων ανήκει στους Δήμους με τους οποίους είμαστε σε επικοινωνία».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «τα σχολεία παραμένουν κλειστά, όταν συντρέχουν λόγοι επικινδυνότητας για τους μαθητές. Και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μάλλον δεν συνιστούν λόγο επικινδυνότητας. Άλλωστε ήδη οι διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων μεταβαίνουν αυτές τις ημέρες στα σχολεία και ανοίγουν τα καλοριφέρ, ώστε τα διδακτήρια να θερμανθούν μετά από τόσες μέρες που είναι κλειστά. Το τι θα γίνει τελικά θα το δούμε τη Δευτέρα σε επικοινωνία που θα έχουμε με τους διευθυντές οι οποίοι και θα έχουν την πλήρη εικόνα, ενώ βρισκόμαστε και σε συνεργασία με τους Δήμους. Άλλωστε το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και όλα μπορούν να ανατραπούν από τη μέρα στην άλλη.

Πάντως ήδη εδώ και τρία χρόνια με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει προσδιοριστεί η διαδικασία κυρίως με τους ευπαθείς από την κακοκαιρία Δήμους, δηλαδή του Πηλίου και των Σποράδων, ώστε από την προηγούμενη μέρα να γνωρίζουν, αν θα λειτουργήσει. Παράλληλα το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους Δήμους. Στόχος είναι η καλύτερη και πιο έγκυρη ενημέρωση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το