Τοπικά

Η σκουριά «πνίγει» το Παλαιό Λιμεναρχείο – Συνεχείς οι καταγγελίες πολιτών για ρύπανση

Επαναλαμβανόμενες είναι οι καταγγελίες πολιτών για ρύπανση που προέρχεται και από το λιμάνι του Βόλου από την εκφόρτωση σκραπ, η οποία δεν έχει σταματήσει.
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε για να «αυξήσουν την παραγωγή τους. Είναι απίστευτο πως όλες οι αρμόδιες Αρχές επιτρέπουν αυτήν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας, όλο το τελευταίο διάστημα. Εν μέσω επιδημίας, να θέλεις να βγεις έναν περίπατο και να σε πιάνει πονοκέφαλος από την τοξικότητα του αέρα…», αναφέρουν οι καταγγελίες των πολιτών.
«Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση, εμείς δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα απαντά ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, Σωκράτης Αναγνώστου, αλλά ο κόσμος διαμαρτύρεται έντονα και σημειώνει αποστέλλοντας και φωτογραφικό υλικό ότι είναι αδύνατον να καθίσει ακόμα και στα μπαλκόνια του, καθώς είναι γεμάτα σκουριά.
Το Παλιό Λιμεναρχείο σκεπάζεται από ένα «πέπλο» σκόνης με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και κανείς δεν λαμβάνει μέτρα. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε, να βγούμε στο μπαλκόνι», μας καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

«Μαζί για τον Βόλο»
Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» τοποθετείται με ανακοίνωσή της σχετικά με τα στοιχεία αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του Βόλου. Ζητεί επιτακτικά να γίνουν έλεγχοι και καλεί τις αρχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου να διασφαλίσουν τους ελέγχους, να διαπιστώσουν την προέλευση της ρύπανσης και να δώσουν απαντήσεις στους πολίτες. Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Βόλου, μετρήσεις που δημοσιεύτηκαν σε ηλεκτρονικά μέσα και στον Τύπο, σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι στην περιοχή πέριξ του λιμανιού, αλλά και στο κέντρο, υπήρξε σημαντική υπέρβαση των τιμών.
Είναι κρίσιμο και επιβεβλημένο να δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με το ζήτημα, καθώς είναι εύλογο το ερώτημα των δημοτών, πώς σε μια περίοδο περιορισμένης κυκλοφορίας αυτοκινήτων, οι τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι αυξημένες, ενώ διατυπώνουν παράπονα για ώρες της ημέρας που η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από μυρωδιές καμένου ξύλου και πλαστικού».

Η Λαϊκή Συσπείρωση
Την αυστηροποίηση των υγειονομικών ελέγχων στο λιμάνι ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου και σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με τις δραστηριότητες των λιμανιών, που είναι οι πύλες εισόδου της χώρας, είναι ανοχύρωτοι απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού. Έχουν ήδη καταγραφεί πολλά περιστατικά στη χώρα με πλοία, που κατέπλευσαν από λιμάνια και της Ιταλίας, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας. Εξάλλου, σήμερα, ύστερα από την εξάπλωση της πανδημίας σε όλες τις χώρες, τα μέτρα προστασίας δεν πρέπει να αφορούν μόνο στα πλοία από την Ιταλία που εισέρχονται στο λιμάνι, αλλά το σύνολο των πλοίων».
Η Επιτροπή Πολιτών με ανακοίνωσή της ζητεί από τους δημότες του Βόλου να ξεσηκωθούν και την Παρασκευή το βράδυ στις 9 να βγουν στα μπαλκόνια τους και να χτυπήσουν τα κατσαρολικά του σπιτιού τους, για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την καύση σκουπιδιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το