Αθλητισμός

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου στο 1ο διαδικτυακό πρωτάθλημα

Από το Σάββατο 26/12 έως τη Δευτέρα 28/12/2020 διεξήχθη το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων που διοργάνωσε η ΕΣΟ με τη συμμετοχή 49 ομάδων σε επτά γύρους. Οι συνθέσεις ήταν εξαμελής (τέσσερα αγόρια Κ16, Κ14, Κ12, Κ10 και 2 κορίτσια Κ16 και Κ12) και οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Beactive 2020-21 που υλοποιείται από τη Γ.Γ. Αθλητισμού.
Η νεανική ομάδα της Σκακιστική Ένωση Βόλου συμμετείχε με τους παρακάτω σκακιστές και σκακίστριες κατά σειρά σκακιέρας:
Γκαβαρδίνας Χρήστος Κωνσταντίνος (1η), Βλάχος Θεόφιλος (2η), Φλέρης Χρήστος (3η), Κούντριας Κοσμάς Ιωάννης (4η), Κρικέλα Μαρία (5η), Θεοχαροπούλου Χριστίνα (6η).
Νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος αναδείχθηκε η ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης 1.
Η ομάδα της ΣΕ Βόλου κατετάγη 44η με σύνολο τεσσάρων βαθμών, με μια νίκη δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
Η νεανική ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα στους δυο πρώτους γύρους αλλά στη συνέχεια έδειξε καλά στοιχεία και έφερε θετικά αποτελέσματα. Οι σκακιστές της έπαιξαν σε ανώτερες σκακιέρες της ηλικίας τους και αυτό δυσκόλεψε την προσπάθεια τους, άλλα απέκτησαν σημαντική εμπειρία που είναι και το πιο σημαντικό σημείο της συμμετοχής τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους και έχουν πολλά περιθώρια για να βελτιώσουν το παιχνίδι τους.

Στην 1η σκακιέρα ο Χρ. Γκαβαρδινας έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και συγκέντρωσε πέντε βαθμούς με ισάριθμες νίκες επί επτά παρτίδων. Στη 2η σκακιέρα ο Θεοφ. Βλάχος πέτυχε μια νίκη, στην 3η σκακιέρα ο Χρ. Φλέρης συγκέντρωσε 2,5 βαθμούς (δύο νίκες και μια ισοπαλία) και στην 4η ο Κ. Κούντριας μαχητικότατος συγκέντρωσε 4,5 βαθμούς με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Στις σκακιέρες των κορασίδων η Μαρία Κρικελά αντιμετώπισε πάνω από τις δυνατότητες της αντιπάλους χωρίς τελικά θετικό αποτέλεσμα αλλά στην 6η σκακιέρα η νεαρότατη Χριστίνα Θεοχαροπούλου αφού ξεπέρασα το αρχικό μούδιασμα συγκέντρωσε τελικά τέσσερις βαθμούς με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι ατομικές επιδόσεις του Χρ. Γκαβαρδίνα, του Κ. Κούντρια και της Χριστίνας Θεοχαροπούλου τους κατέταξαν στους 100 πρώτους σε επίδοση σκακιστές του πρωταθλήματος επί συνόλου 428 σκακιστών και σκακιστριών.
Τη συγκρότηση της ομάδας για τις ανάγκες του πρωταθλήματος ανέλαβαν οι προπονητές Β. Κορώνας και Θ. Καρανικολας.
Τα μαθήματα σκακιού στη Σ.Ε. Βόλου σε όλα τα επίπεδα συνεχίζονται πλέον διαδικτυακά λόγω των προβλημάτων του κορωνοϊού, ενώ διοργανώνονται σε Πανελλήνιο, αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο αγώνες μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες που διασφαλίζουν τον έλεγχο των παικτών.

Μεταγραφική ενίσχυση
Ανακοινώθηκαν από την ΕΣΟ τα ονόματα των μεταγραφέντων και μεταξύ αυτών προς τη Σ.Ε. Βόλου είναι: η Μαρία Κρικελά από το ΣΟ Αλμυρού, ο Παν. Χαχούδης από το Φοίνικα Βόλου και ο Αθ. Τζίκας από την ΑΣΑ Λάρισας, όλοι τους νεαροί παίκτες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το