Κόσμος

Η Ρωσία βρίσκεται στην 5η θέση παγκοσμίως με 166.000 κρούσματα κορωνοϊού

Η Ρωσία με 166.000 κρούσματα συνολικά ξεπέρασε τη Γερμανία και είναι πλέον 5η παγκοσμίως σε εξάπλωση του κορωνοϊού.
Την ίδια ώρα η χώρα ετοιμάζεται για τα χειρότερα και ο στρατός παραδίδει εγκαταστάσεις σε στρατόπεδα και πολεμικά πάρκα ώστε να κατασκευαστούν άλλα 5 νοσοκομεία με πάνω από 30000 κλίνες.

Η Ρωσία καταγράφει σταθερά πάνω από 10000 κρούσματα για 4ο 24ωρο τα καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ 86 είναι οι νέοι νεκροί, ελαφρώς λιγότεροι από χθες. Συνολικά ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 1537.

Ο κορωνοϊός στην χώρα φαίνεται πως εξαπλώνεται ταχύτατα στον πληθυσμό, καθώς δεν τηρείται σωστά η καραντίνα και ο αυτοπεριορισμός. Πάντως, η αισιόδοξη εκτίμηση θέλει αυτή τη χρονική περίοδο να είναι η κορύφωση της επιδημίας.

Παράλληλα, αναμένεται η κρίσιμη τηλε-διάσκεψη υπό τον Πούτιν και ειδικούς επιστήμονες, για να ληφθούν αποφάσεις. Η ρωσική ηγεσία προσπαθεί να δώσει ανάσες στην οικονομία, την ίδια ώρα που δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πανδημία. Με τα τελευταία στοιχεία πιθανή είναι η παράταση της καραντίνας ως τον Ιούνιο σε κάποιες περιοχές της Ρωσίας, ενώ σε άλλες εξετάζεται επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Από την μάχη με τον κορονοϊό εξαντλημένο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα έχουν παρατηρηθεί μαζικές μολύνσεις ενώ έχουν σημειωθεί και αυτοκτονίες γιατρών. Μέχρι τώρα εκτιμάται ότι έχουν χαθεί περίπου 100 στον αγώνα με την πανδημία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το