Τοπικά

Η “Πράσινη Αριστερά” παρούσα σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές

Παρούσα θα είναι στις Ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές η Πράσινη Αριστερά όπως δήλωσαν τα μέλη του κόμματος Παντελής Μαστρογιάννης και Θράσος Φωτεινός.
Ο κ.Μαστρογιάννης ανέφερε πως η Πράσινη Αριστερά αναγνωρίστηκε ως κόμμα από τον Άρειο Πάγο και τον τελευταίο 1,5 μήνα γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

«Τοπικά επειδή εμφανίζονται οξυμένα τα περιβαλλοντικά, θελήσαμε να τα αναδείξουμε, βγάζοντας ανακοινώσεις και ζητήματα στην επιφάνεια όπως αυτά που σχετίζονται με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, το αιολικό πάρκο που θέλουν να κάνουν στο Ν. Πήλιο, το ζήτημα της προστασίας των δασών και της έλλειψης πρασίνου γενικότερα στην πόλη. Η τοπική κοινωνία πρέπει να παρέμβει σε όλα αυτά και εμείς αυτά αναδεικνύουμε. Ο Βόλος έχει υποβαθμισμένο περιβάλλον, ατμοσφαιρική ρύπανση, έλλειψη πρασίνου, καύση απορριμμάτων. Προβλήματα χρόνια που οξύνονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστρογιάννης.

Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πράσινης Αριστεράς Θράσος Φωτεινός μέλος σημείωσε πως το παλιό πολιτικό σύστημα και κόμματά του που βρίσκονται εντός και εκτός της βουλής δεν μπορούν να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα κοινωνίας και χώρας.
«Παραμένουμε στον πάτο του βαρελιού και πάμε για εκλογές με πολιτικό ήθος και ύφος που δεν βοηθά ούτε τη δημοκρατία και δεν λύνει τα προβλήματα κοινωνίας. Έτσι ανακοινώνουμε ότι μετά από μακρύ χρονικό διάστημα, πολίτες, κινήσεις αλλά και κινήματα πολιτών έχουμε βρει ένα κοινό τρόπο συνεννόησης σε μια συγκεκριμένη ατζέντα και όχι όπως συμπεριφέρονται παράγοντες που προσπαθούν εφήμερα να επιβιώσουν δυσφημίζοντας την πολιτική. Προσπαθήσαμε και ερχόμαστε να απαντήσουμε και να δείξουμε το δρόμο για το καινούργιο του πολιτικού συστήματος» δήλωσε.

Ο κ. Φωτεινός πρόσθεσε πως η Πράσινη Αριστερά δεν αφορά ένα άθροισμα αριστερών και οικολόγων αλλά έναν νέο φορέα που προσδιορίζεται από τον παράγοντα άνθρωπο και θα διεκδικήσει τα συμφέροντά του.

«Ήλθαμε σε συνεννόηση ενώ βοήθησε η ρευστοποίηση του πολιτικού συστήματος που είχαμε περαιτέρω μετά και το Μακεδονικό. Μεγάλα κόμματα αλλά κι αυτά που παρουσιάζονται ευκαιριακά για ένα γεγονός, ρευστοποιούνται και προσπαθούν να επιβιώσουν στις εκλογές».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν πάμε από πάνω ως παράγοντες και με κάποιους επώνυμους, αλλά από κάτω και σε δύσκολους καιρούς, να επιβιώσουμε ειδικά εκτός βουλής. Με την παραγωγή πολιτικού έργου ερχόμαστε να κάνουμε προτάσεις και να πούμε ότι υπάρχουν λύσεις και να πάμε στην επόμενη μέρα».
Ανέφερε ακόμη πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Πράσινη Αριστερά δεν προχωρά σε καμία συνεργασία και αφήνει ελεύθερα τα μέλη της να επιλέξουν τον τρόπο που θα λειτουργήσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το