Τοπικά

Η “καρδιά” της κλασσικής αυτοκίνησης χτύπησε για δύο μέρες δυνατά στο Βόλο

Η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης χτύπησε δυνατά στο Βόλο, μέσα από ένα ξεχωριστό γεγονός, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, αφού δεκάδες κλασσικά οχήματα συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Distinguished Gentleman’s Drive», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που γίνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων, κάνοντας την καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης να χτυπήσει δυνατά από τη Θεσσαλική πόλη .

Οι εκδηλώσεις αυτές, που πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και με εντυπωσιακό τρόπο, τελούσαν υπό την έγκριση και την Αιγίδα της Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α. και ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας της νέας Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων με την ονομασία «Φ.Ι.Ο.-Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» ( Πρόεδρος ο Κώστας Καρακατσάνης)Έδρα : Βόλος), που “συστήθηκε” στο κοινό του Βόλου και πραγματοποίησε την πρώτη της δράση και του πολυβραβευμένου Δευτεροβάθμιου Οργανισμού «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Πρόεδρος ο Κώστας Σκριάπας), με τον παγκόσμιο θεσμό Distinguished Gentlemans Drive (Έδρα Αυστραλία) , που για το Βόλο εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτρη Κογκέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη Φ.Ι.Ο. αποτελεί τη μετεξέλιξη και την ενδυνάμωση της ιστορικής και σπουδαίας Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου –ΛΕ.Κ.Ο.Β., με όλα τα ιστορικά της στελέχη να συμμετέχουν στο νέο Φορέα.

O σκοπός της εκδήλωσης του περασμένου Σαββατοκύριακου ήταν ιερός και αφορούσε την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στους κινδύνους για τη ζωή, που προέρχονται από την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και σε θέματα ψυχικής υγείας των ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των κλασσικών οχημάτων ,που είχαν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν όλοι, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια , προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και ενημερώθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη από τον Χειρουργό- Ουρολόγο/ Ανδρολόγο MD, FEBU, PhD κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Ουρολογικού Τμήματος «ΆΝΑΣΣΑ», με σκοπό να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα , στο Βόλο συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό ( 30η θέση ανάμεσα σε 200 πόλεις απ’ όλο τον κόσμο) ,που θα διατεθεί στον παγκόσμιο φορέα DGR για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη.

Το κλασσικό όχημα στην υπηρεσία Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας

Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού χρησιμοποιήθηκαν τα κλασσικά οχήματα, που έχουν εκατομμύρια φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο και τις διοργανώσεις τους παρακολουθούν πολίτες από όλες τις χώρες του πλανήτη, για να μεταδοθούν μηνύματα δημόσιας υγείας και πρόληψης σοβαρών ασθενειών , όπως συνέβη, με απόλυτη επιτυχία, στην εκδήλωση του Βόλου, που ήταν πρωτοπόρα και καινοτόμα και αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συντονισμένης κίνησης για την υγεία του Ανθρώπου.

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο εξελίχθηκαν για δύο συνεχόμενες μέρες, το Σάββατο 24 (18.00 -23.00) και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 (10.00-12.30 το μεσημέρι) στο χώρο του Πανεπιστημίου Βόλου – παραλία, όπου δεκάδες «δεσποινίδες» ηλικίας πολλών δεκαετιών, παρατάχθηκαν μπροστά στο κτίριο «Παπαστράτος», στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τον Καρκίνο του Προστάτη και την Ψυχική Υγεία των ανδρών, αλλά και τη στήριξη της παγκόσμιας έρευνας για το θέμα αυτό, με on line μικρές ή μεγαλύτερες δωρεές.
Έτσι οι φίλοι της κλασσικής αυτοκίνησης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα κλασσικά οχήματα παλαιότερων εποχών, μελών της Λέσχης Φ.Ι.Ο., αλλά και συλλεκτών άλλων περιοχών , που προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ,τόσο το Σάββατο 24 ,όσο και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 που πραγματοποιήθηκε και οχηματοδρομία στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου με τερματισμό σε ξενοδοχείο της Αγριάς Βόλου.
Εντυπωσιακή ήταν και η πορεία των κλασσικών οχημάτων στο Πήλιο, αφού πριν από την εκκίνηση της 42ης Ανάβασης Πορταριάς, μετά από συνεννόηση με τη Λέσχη Αυτοκινήτων Βόλου, που είναι ο διοργανωτής Φορέας αυτού του θαυμάσιου θεσμού, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων και διαφημίζει το Πήλιο και τη χώρα σε όλο τον κόσμο , δημιουργήθηκε μια μικρή πομπή κλασσικών οχημάτων που ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες θεατές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και συντονιστής των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Φ.Ι.Ο. κ. Κώστας Καρακατσάνης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που με τόση επιμέλεια προετοίμασε και απόλαυσαν χιλιάδες λάτρεις των κλασσικών οχημάτων, πληροφορήθηκε, τη μεγάλη καταστροφή, που έγινε από φωτιά στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεών του στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και αποχώρησε.
Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές, όλα τα πληρώματα και οι πολίτες εξέφρασαν την ειλικρινή συμπαράστασή τους και την ευχή να επανέλθουν όλες οι λειτουργίες των επιχειρήσεών του άμεσα , όπως, τελικά και συνέβη, μετά από συντονισμένες πρωτοβουλίες του κ. Καρακατσάνη ,εντός των επόμενων ωρών από την πυρκαγιά και έτσι όλοι οι πελάτες των επιχειρήσεων θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Η νέα Λέσχη Φ.Ι.Ο. με έδρα το Βόλο (Πανθεσσαλικό Στάδιο), προγραμματίζει δράσεις που δίνουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις διοργανώσεις με κλασσικά οχήματα, αφού αυτά αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο προβολής ενός προορισμού, για τον πολιτισμό του, την ιστορία του, τα τοπικά του προϊόντα, τη γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον και τις διαδρομές του, αλλά και μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Καρκίνος , μια μεγάλη μάστιγα της σύγχρονης εποχής

Έχει μεγάλη σημασία, ειδικά οι άντρες, άνω των 50 (και άνω τον 40 σε περίπτωση οικογενειακού ιστορικού, καθώς έχουν δυο φορές περισσότερες πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου προστάτη), να κάνουν κάθε χρόνο τον προληπτικό έλεγχό τους, γιατί πολύ συχνά ο καρκίνος του προστάτη δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στα αρχικά στάδιά του, όταν μπορεί να είναι πλήρως ιάσιμος.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία
θανάτου από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.
Το “Distinguished Gentleman’s Drive” που ιδρύθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από τον Mark Hawwa και ενώνει αυτοκινητιστές κλασικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, για να στηρίξει την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών.
Εγγραφές στο link https://www.gentlemansdrive.com/home?showlogin=true# .

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α., σε όλους τους υποστηρικτές ( Κλινική «Άνασσα¨ και τον Διευθυντή του Ουρολογικού Τμήματος Χειρουργό Ουρολόγο/Ανδρολόγο κ. Κώστα Ευσταθίου, τις εταιρείες Food Service-Καρακατσάνης, Jettice, Hausbrandt, Gold Banka, Παπαγιάννης–Ζαχαροπλαστική, Best Electric-Σαμαράς Α.Ε., την Hellas Service- Τεχνική υποστήριξη), την ομάδα Triumpth Βόλου, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και σε όλους όσους εργάστηκαν αθόρυβα για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

Τις εκθέσεις κλασσικών οχημάτων επισκέφτηκε η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, η πρώην Υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας , ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κώστας Σκρέκας, η Βουλευτής Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα και πολλοί άλλοι.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» Κώστας Φουρκιώτης, Μέλη του ΔΣ της ΛΕΚΑΜ (Καλφαδέλης, Μπιμπλιτζής,Καρακατσάνης), ο έγκριτος δημοσιογράφος Θεόδωρος Σδρούλιας, η Πρόεδρος του ΧΟΠΣ Σπαρμού Ολύμπου Βίκυ Νίκου, το Μέλος ΔΣ της Λέσχης Αγωνιστικών Αυτοκινήτων Λαμίας –Φθιώτιδας και Μέλος της ΦΙΛΠΑ κ. Ηλίας Παπαλεξάνδρου , η ομάδα ΕΝΦΙΑ, οι Spitfires της Triumpth Βόλου και πολλοί εκπρόσωποι Φορέων του Βόλου.

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και έθεσαν την παρακαταθήκη και επόμενων τέτοιων μεγάλων εκδηλώσεων παγκόσμιας κλίμακας ,που αναδεικνύουν τα κλασσικά οχήματα ,ως ένα δυνατό εργαλεία ανάδειξης της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε μείζονα θέματα δημόσιας υγείας , όπως είναι ο καρκίνος του προστάτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το