Τοπικά

«Η πρώτη μας σημαία»: Ταινία μικρού μήκους για την ιστορική-τουριστική προβολή της Σκιάθου 

Πίστωση 10.000 ευρώ ενέκρινε με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου για την παραγωγή ταινίας μικρού μήκους για την ιστορική και τουριστική προβολή του νησιού. Σύμφωνα με την απόφαση, για την καλύτερη δυνατή προβολή της Σκιάθου και με αφορμή το επετειακό έτος 2021 όπου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος θα υλοποιήσει ένα κινηματογραφικό έργο και συγκεκριμένα μια ταινία μικρού μήκους 15 λεπτών με τίτλο «Η πρώτη μας σημαία».

Το προτεινόμενο έργο θα έχει διττό στόχο: Αφενός την ανάδειξη της Σκιάθου ως ιστορικού τόπου, που διαδραματίζει ουσιώδη ρόλο στην Επανάσταση του 1821, με τη δραματοποίηση ενός από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που έλαβε χώρα στη Σκιάθο: Τη δημιουργία της πρώτης Ελληνικής σημαίας, – και αφετέρου την τουριστική προβολή της Σκιάθου, εφόσον για τα γυρίσματα της ταινίας επιλέγουμε να αναδείξουμε όλα τα σημαντικά και εμβληματικά σημεία του νησιού, καθώς και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Σκιάθου, (το Κάστρο, το Μοναστήρι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον όρμο του Νικοτσάρα, το Μπούρτζι, το Μουσείο Παπαδιαμάντη, τα σοκάκια του νησιού, παραλίες αλλά και περιπατητικές διαδρομές του νησιού).

Αναφορικά με την τουριστική πλευρά του έργου: Η τουριστική προβολή της Σκιάθου αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στην επιλογή των τοποθεσιών που έχουν επιλεγεί για να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα, με γνώμονα, πέραν της ιστορικής εγκυρότητας, της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς και της παραδοσιακής της γοητείας.
Σημειώνεται ότι η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Φιλαρέτου ψήφισε θετικά με επιφύλαξη και θα τοποθετηθεί επί του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δανειακή σύμβαση μεταξύ Ταμείου Παρακαταθηκών και ΔΕΥΑ Σκοπέλου
To σχέδιο της σύμβασης για το επενδυτικό δάνειο που αφορά στη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου «αντικατάσταση δικτύου αμιαντοσωλήνων οικισμού Ν. Κλήματος», που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και μεταφέρεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ποσού 1.215.000 ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Σκοπέλου σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Η σύμβαση είναι μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δημοτικής Επιχείρησης. Σύμφωνα με το άρθρο 10.2 της δανειακής σύμβασης, η ΔΕΥΑ σε περίπτωση κήρυξης έκπτωτου του αναδόχου του έργου, εκχωρεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τώρα και έως την ολοκλήρωση και το κλείσιμο της ενταγμένης πράξης, όλες τις αξιώσεις του που απορρέουν ή θα προκύψουν από τις συμβάσεις ανάθεσης.
Λευκό ψήφισε το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Ρόδιος τονίζοντας την αναγκαιότητα του έργου, αλλά επισήμανε ότι είναι σταθερά αντίθετος στις δανειακές συμβάσεις και πως διεκδικεί εξ ολοκλήρου κρατική χρηματοδότηση των σημαντικών αυτών έργων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το