Πολιτισμός

Η πρώτη εκδήλωση του 2020 για το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με εορταστικό χαρακτήρα

To Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου θα κόψει την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου και ώρα 7 το απόγευμα, παρουσία φορέων της πόλης, των μελών και των φίλων της λυκειακής οικογένειας.
Η εθιμοτυπική αυτή πρώτη εκδήλωση του 2020, φέτος έχει ιδιαίτερο συμβολικό, αλλά και εορταστικό χαρακτήρα, λόγω του ότι το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1920-2020). Ως εκ τούτου, η νέα χρονιά είναι έτος – σταθμός, αφού σηματοδοτεί την αδιατάρακτη διαδρομή ενός αιώνα του ιστορικού σωματείου, που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και πλούσια προσφορά, σε μια δέσμη από τομείς δραστηριότητας σε κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Όπως είναι γνωστό το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (Λ.Ε.Β.), ένα από τα αρχαιότερα πολιτιστικά σωματεία της Θεσσαλίας, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, κατόρθωσε να ενεργοποιήσει τις γυναίκες εκείνης της εποχής για την εξύψωση της θέσης τους, αλλά και τις αξίες της παράδοσης και του ελληνικού πολιτισμού. Αργότερα, σε δύσκολες εποχές διαθέτοντας το μεράκι και την έμπνευση της γυναικείας ευρηματικότητας κατάφερε να διατηρήσει αμείωτο τον ζήλο για τον εθελοντισμό, την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά μέχρι τις μέρες μας. Στην πολυκύμαντη διαδρομή του η παρουσία του Λυκείου καταγράφηκε στη συλλογική συνείδηση ως ένα αναπόσπαστο τμήμα της, μετρώντας αδιάλειπτη συμμετοχή στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της νεότερης ιστορίας του τόπου μας.

Σήμερα, στην αυγή της δεύτερης εκατονταετίας του, αποτελεί έναν δυναμικό φορέα πολιτισμού, που αντιστεκόμενος στις αντιξοότητες, επιμένει με αφοσίωση στις θεμελιώδεις του αξίες, καταβάλλοντας αγώνα για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελληνικής ταυτότητας.
Για τη φετινή σημαντική του επέτειο 100 χρόνων ζωής και δράσης του, σχεδιάζονται και πρόκειται να οργανωθούν μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα, διασπαρμένα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, συνυφασμένα με την ιστορία, το παρόν και το αύριο του θεσμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το