Κόσμος

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας άρχισε τους χορούς όταν η χώρα μηδένισε τα κρούσματα

Από τη στιγμή που ο νέος κορωνοϊός εμφανίστηκε στην Κίνα περί τα τέλη Δεκεμβρίου και έκτοτε εξαπλώθηκε σταδιακά σε ολόκληρο τον πλανήτη, τα κράτη έδωσαν μάχη (και κάποια εξακολουθούν) ώστε να περιορίσουν στις μικρότερες δυνατές τις απώλειες από τη νόσο Covid-19. Κάποιες χώρες, όπως και η δική μας, τα πήγαν καλά σε αυτή την πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ άλλες, όπως οι ΗΠΑ ή η Βραζιλία, μετρούν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Ένα από τα κράτη που κατέγραψαν καλή επιδημιολογική πορεία είναι και η Νέα Ζηλανδία, η οποία μετρά μόλις 1.154 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 22 θανάτους από την πανδημία. Μάλιστα, τη Δευτέρα 8/6, η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε πως η χώρα μηδένισε τα κρούσματα του κορονοϊού ενώ έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τη δήλωσή της πως «χόρεψε λιγάκι» όταν την πληροφόρησαν γι’ αυτή την ευχάριστη εξέλιξη.

«Έδειξα στην κόρη μου Neve να έρθει να χορέψει. Εξεπλάγη αλλά μπήκε στον χορό, παρόλο που δεν είχε καμία απολύτως ιδέα γιατί χόρευα γύρω γύρω στο καθιστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το