Ελλάδα

Οι πρώτες σκέψεις για τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΛ.ΑΣ

πανούσης
Μια κουβέντα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούσηκατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα για τη σκέψη περί δημιουργίας ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΛ.ΑΣ με την πιθανή επωνυμία «Μπλε φίλος» δημιούργησε αρκετά σχόλια. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά των αστυνομικών ήταν θετικές.
Ο κ. Πανούσης είχε πει πως ο ρόλος των media ιδίως στην Ελλάδα δεν είναι η προβολή του καλού. Αν συμβεί κάτι στραβό, ένα «φιάσκο» της Αστυνομίας επί παραδείγματι, αυτό προβάλλεται. Και πρόσθεσε: «Μακάρι η Αστυνομία να μπορέσει να έχει δικό της ραδιοφωνικό σταθμό για να μπορεί ακριβώς να ενημερώνει και να λέει ότι είχαμε αυτά, εξιχνιάσαμε αυτά, εκκρεμούν αυτά, δυσκολίες εκεί. Γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, πώς μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τις επιτυχίες μας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός δεν σκοπεύει να το παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες αλλά να δρομολογήσει την υλοποίηση του σταθμού. Συνεργάτες του σημείωναν πως δέχεται κατά καιρούς διάφορες προτάσεις για την προβολή του έργου της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του υπουργείου τις οποίες εξετάζει με προσοχή.
Αναφορικά με τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας στόχος είναι να γίνει ο σωστός σχεδιασμός σε βάθος χρόνου και να όταν ετοιμαστεί να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες αλλά και στους αστυνομικούς ενημέρωση και ψυχαγωγία.
Το σκεπτικό είναι να βρεθούν περαιτέρω τρόποι για τη συμφιλίωση πολιτών και αστυνομικών και σε καμία περίπτωση να μην είναι ο σταθμός «στεγνός και καθαρά υπηρεσιακός».
Μια από τις πρώτες σκέψεις -μέχρι την υλοποίησή του- είναι να δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο (web radio) ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο σε συνεργασία με τη Δημόσια Ραδιοφωνία να υπάρξει μια εκπομπή.
Επίσης σε ό,τι αφορά τις εκπομπές που θα στηθούν όταν λειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός θα περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις που έχουν γίνει, ανασκόπηση της εβδομάδας, ιστορίες από εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς κ.ά.
Επιπροσθέτως θα μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για ζητήματα Τροχαίας (όπως κίνηση στους δρόμους, σημεία με αυξημένη συχνότητα ατυχημάτων, σημεία με έργα, εναλλακτικές διαδρομές για την αποφυγή ταλαιπωρίας κ.ά.) όπως συμβαίνει σε αυτοκινητόδρομους του εξωτερικού αλλά και ασφάλειας (στοιχεία εγκληματικότητας, θέματα για το έγκλημα μέσω Διαδικτύου, συμβουλές προς τους πολίτες κτλ.).
Επιπλέον στο πλαίσιο της αξιοποίησης του αρχείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει προαναγγείλει ο κ. Πανούσης δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί εκπομπή και με βάση τα όσα περιλαμβάνονται σε αυτό.
Ακόμη μέσω του σταθμού θα δοθεί και ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας με τους πολίτες που θα θελήσουν να κάνουν παρατηρήσεις επί θεμάτων αρμοδιότητας της ΕΛ.ΑΣ.
Πηγή:tovima.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το