Πολιτισμός

Η Πρόταση Ζωής» – Ο.ΚΑ.ΝΑ.  διοργανώνει δωρεάν παράσταση θεάτρου σκιών

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» – Ο.ΚΑ.ΝΑ.,  διοργανώνει δωρεάν παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο: «Η μετάλλαξη του Καραγκιόζη», του κ. Θωμά Χάρμπα, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου).
Η παράσταση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, στις 21:00, στο Domotel Xenia Volos.
Το Κέντρο Πρόληψης, «Πρόταση Ζωής», είναι Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία, που προέκυψε από τη συνεργασία φορέων της τοπικής κοινότητας και του ΟΚΑΝΑ και διανύει τον 21ο χρόνο λειτουργίας του. Στελεχώνεται από τέσσερις  κοινωνικούς επιστήμονες ( 2 ψυχολόγους, κοινωνιολόγο και κοινωνική λειτουργό) και 1 γραμματέα, ενώ ασχολείται με την πρωτογενή πρόληψη, απευθύνεται δηλαδή στο γενικό πληθυσμό που δεν έχει σχέση με τη χρήση και στοχεύει στην άμβλυνση της ανάγκης ζήτησης ουσιών και την αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς γενικότερα.
Πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου (σεμινάρια εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ενημερωτικές συναντήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές), στην οικογένεια (ομιλίες και ομάδες γονέων), καθώς και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης διαφόρων κοινωνικών ομάδων (αστυνομικούς, επαγγελματίες υγείας, στρατιωτικούς κ.ά).
Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η καλύτερη γνώση του εαυτού, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και η ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουν την υγεία.
Παρέχει τέλος, έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική, κατόπιν ραντεβού, σε όσους το επιθυμούν για θέματα πρόληψης της εξάρτησης και σχέσεων στην οικογένεια.
Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το