Τοπικά

Η πρόταση του Δ. Κανελλή στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου για την απεργία στις 16/03/2023

Πρόταση για συμμετοχή του Eμπορικού Συλλόγου Βόλου στην απεργία της 16/03/2023 για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κατέθεσε το μέλος του Δημήτρης Κανελλής.
Στην πρόταση του αναφέρει:

Σε απεργία την Τετάρτη 16/03/2023 καλούν το σύνολο των φορέων της χώρας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΒ, τοπικά σωματεία κ.α. για το τραγικό δυστύχημα με τους 10άδες αδικοχαμένους στα Τέμπη.

Σε αυτή την κινητοποίηση και την απεργία, ο ΕΣΒ είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να συμμετέχει. Επαναλαμβάνω ότι άποψή μου είναι πως κάτι τέτοιο αποτελεί την ελάχιστη πράξη που μπορούμε να κάνουμε πρωτίστως ως συμπολίτες κι ως συνάνθρωποι όσο κι ως έμποροι. Θα είναι τουλάχιστον αναντίστοιχο ενώ εκατοντάδες κόσμου θα διαδηλώνει για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά.

Τα αιτήματα που αποτελούν προμετωπίδα των διαδηλώσεων είναι:

· Να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποδοθούν οι ποινικές και οι πολιτικές ευθύνες εκεί που αντιστοιχούν

· Να σταματήσει η λογική που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια και με τα μνημόνια ότι στο όνομα των κερδών και των ιδιωτικοποιήσεων, η ασφάλεια βασικών υποδομών αφήνεται στην τύχη της

· Να αποκτήσουμε και πάλι υποδομές ασφαλείς και δημόσιες

Αυτό που έχει συγκλονίσει όλους είναι ότι στο τραγικό αυτό δυστύχημα θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Με βάση τα παραπάνω προτείνω ο ΕΣΒ οφείλει να πάρει απόφαση και να καλέσει όλους τους εμπόρους να συμμετέχουμε στην απεργία στις 16/03/2023, με κλειστά καταστήματα (τουλάχιστον από το πρωί έως τις 14.00) και θυροκολλημένη στην πόρτα των καταστημάτων μας το λόγο που είμαστε κλειστά.

Την πρόταση αυτή να καταθέσει ο ΕΣΒ και στην ΟΕΒΕΜ, ώστε να πάρει κι αυτή αντίστοιχη απόφαση.

Είναι καθήκον όλων μας το δυστύχημα αυτό να μην ξεχαστεί και σε καμία περίπτωση να μην ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το