Ελλάδα

Η πρόταση της Εισαγγελέως για τις ποινές – 13 χρόνια κάθειρξη στον σκληρό πυρήνα της ΧΑ

Την πρότασή της για τις ποινές υπέβαλε η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου με βάση την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.
Η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οκτώ χρόνια στους άμεσους συνεργούς.

Για τα άτομα που ανήκαν στον σκληρό πυρήνα των πολιτικών στελεχών μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος η Εισαγγελέας πρότεινε 13 χρόνια κάθειρξη. Στους υπόλοιπους βουλευτές χωρίς ελαφρυντικό επτά χρόνια και σε όσους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό πέντε χρόνια.

Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής (Νίκο Μιχαλολιάκο και λοιπούς), που έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και σε πρώην βουλευτές της Χ.Α. που κρίθηκαν ένοχοι μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, άνοιξε τον δρόμο για τη φυλακή για πολλά από τα πολιτικά και επιχειρησιακά στελέχη του κόμματος.

Το δικαστήριο με την απόφασή του να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό όχι μόνο στον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χ.Α., αλλά ούτε και σε πρώην βουλευτές της Χ.Α. –πλην τεσσάρων– οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύρυνε κατά πολύ τον αριθμό των κατηγορουμένων –πέραν των επτά ηγετικών στελεχών της Χ.Α.– που κινδυνεύουν πλέον να πάνε φυλακή και να μην εξασφαλίσουν αναστολή στην ποινή που θα τους επιβληθεί.

Για τους μόνους που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ήταν οι πρώην βουλευτές Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχαήλ Αρβανίτης και Νικόλαος Μίχος, για τους οποίους, όπως όλα δείχνουν, η τελική κρίση του δικαστηρίου θα είναι ευνοϊκότερη.

Επίσης, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, στους συνεργούς του στον φόνο πυρηνάρχες της Νίκαιας και του Περάματος, όπως και σε άλλα επιχειρησιακά στελέχη της Χ.Α. (πλην των πολιτικών) που είχαν σοβαρή συμμετοχή στις διάφορες εγκληματικές δράσεις της.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το