Τοπικά

Η προσκοπική χρονιά ξεκινά δυναμικά…

ΚΓ Κενταύρια 2019
Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι Σκοπευτικοί Προσκοπικοί αγώνες «ΚΓ’ ΚΕΝΤΑΥΡΙΑ».
Αθλητικό πνεύμα και καλή διάθεση για συνεργασία επέδειξαν οι 23 πρόσκοποι σκοπευτές καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Οι Ενώσεις Παλαιών Πρόσκοπων που πήραν μέρος στη δράση ήταν της Π.Ε. Μαγνησίας, του 3ου Σ.Α./Π. Ν. Ιωνιας, του 6ου Σ.Α./Π. Βόλου, του 9ου Σ.Δ./Π. Βόλου, του 58ου Σ.Ν./Π. Βόλου και της ΕΠΠ Ρόδου.
Την ευθύνη της άρτιας οργάνωσης και της ζεστής φιλοξενίας είχε η Ένωση Παλαιών Πρόσκοπων του 9ου Σ.Δ./Π. Βόλου, υπό την καθοδήγηση του αρχηγού κ. Κ. Παλιούρα.
Την Π.Ε. Μαγνησίας εκπροσώπησε ο έφορος Παλαιών Πρόσκοπων κ. Ι. Φλαμουρτζόγλου.
Τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν τα παρακάτω.
Ομαδικό: 1η θέση ΕΠΠ 58ου, 2η θέση ΕΠΠ 9ου, 3η θέση ΕΠΠΠΕΜ.
Ατομικό: 1η θέση Καμινάρης Ν. ΕΠΠ 9ου, 2η θέση Σκηνίτης Π. ΕΠΠ 9ου, 3η θέση Χαρίτος Ι. ΕΠΠ Ρόδου.
Στο τέλος της δράσης οι φιλοξενούντες πρόσφεραν ελαφρύ γεύμα, ποτά και αναψυκτικά σε όλους τους παρευρισκόμενους.
«Στόχευε στο φεγγάρι… ακόμα και αν αποτύχεις… θα βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια».
Tέλος να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Ζαγόρι που προσέφερε νερά στους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους.

Μήνυμα περιφερειακού εφόρου Μαγνησίας, Κώστα Μαγαλιού
Οι καλοκαιρινές δράσεις τελείωσαν με χαμόγελα ευχαρίστησης και μια καινούργια χρονιά ξεκινά. Σιγά σιγά επέστεψαν και οι Ανιχνευτές μας από Λέσβο και σε εξέλιξη βρίσκεται δράση του 6ου Σ.Α./Π. σε Ιταλία και Ελβετία, τα Κενταύρεια πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία για ακόμα μια χρονιά. Η παρέα μας μεγαλώνει και ελπίζουμε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Η απογραφή μας φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά φτάνοντας τα 703 απογεγραμμένα μέλη.
Ευχάριστο μήνυμα για την προσκοπική κοινότητα Μαγνησίας είναι η επαναλειτουργία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Αγχιάλου.

Μήνυμα γενικού εφόρου, Χριστόφορου Μητρομάρα, για τα 110 χρόνια Π.Κ. στην Ελλάδα
Είμαστε στην αρχή μιας νέας προσκοπικής χρονιάς, μιας χρονιάς ιδιαίτερα σημαντικής στην ιστορία μας. Το 2020, οι Έλληνες πρόσκοποι περήφανα θα γιορτάσουμε τα 110 χρόνια παρουσίας της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα, 110 χρόνια εθελοντισμού και αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, 110 χρόνια δημιουργίας ευκαιριών διά βίου μάθησης και συμβολής στη διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων, παρέχοντας τις αναγκαίες δεξιότητες ώστε οι νέοι τού σήμερα να γίνουν οι χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες του αύριο. 110 χρόνια ιστορίας. Μιας ιστορίας η οποία άλλοτε έχει τη μορφή παραμυθιού, άλλοτε τη μορφή περιπέτειας, άλλοτε τη μορφή καλής υπηρεσίας, πάντοτε όμως είχε, έχει και θα έχει, ένα κοινό χαρακτηριστικό: Το όραμά μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Ένα όραμα που χιλιάδες ενήλικα στελέχη, χιλιάδες ενήλικοι εθελοντές, έχουν ενστερνιστεί και υπηρετούν με αφοσίωση και πάθος, εδώ και 110 χρόνια! Το πάθος για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη κοινωνία, καλύτερους ανθρώπους! Τα σύνεργά μας είναι απλά: Η πυξίδα, ο χάρτης και τα αστέρια που μας δείχνουν τον δρόμο, το σακίδιό μας στην πλάτη φορτωμένο με τα όνειρά μας, το προσκοπικό μας κοντάρι για να στηριζόμαστε… Η αγάπη μας για τη φύση και τον συνάνθρωπο είναι η δύναμή μας! Η πίστη μας στις θεμελιώδεις αρχές της κίνησης είναι ο οδηγός μας! Και στο κέντρο όλων αυτών, πάντα το παιδί, ο έφηβος, ο νέος, το μέλλον του κόσμου μας. Έτσι πορευτήκαμε για 110 χρόνια αγαπητοί πρόσκοποι, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον. Χωρίς να μας καταβάλλουν οι δυσκολίες των καιρών και μετατρέποντας τις προκλήσεις της νέας εποχής σε ευκαιρίες δράσης, ενεργειών, παρέμβασης, όπως έχουμε καθήκον και υποχρέωση να κάνουμε, ως πρεσβευτές ενός καλύτερου κόσμου. Καλή προσκοπική χρονιά και καλή δύναμη σε όλες και όλους. Οι πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 107 χρόνια, εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Δείπνο αγάπης στο Γηροκομείο
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, θα παρατεθεί με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Μαγνησίας και της Ομάδας Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βόλου, στους τρόφιμους του Ιδρύματος «Γηροκομείον Βόλου» στον αύλειο χώρο το καθιερωμένο δείπνο.
Τη βραδιά προσφοράς αγάπης, χαράς και εθελοντισμού θα πλαισιώσει με τον πιο εύηχο τρόπο του, ο Ψαθάς Ιωάννης.
Οι κάτοικοι του Βόλου που θέλουν να παραβρεθούν, έμπρακτα θα αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν εγκαταλειμμένοι απόμαχοι ζωής, αλλά συμπολίτες που αντιμετωπίζονται με σεβασμό, φιλία, ανθρωπιά και αγάπη, σ’ έναν κόσμο απ’ τον οποίο όλοι μας θα περάσουμε είτε ως τρόφιμοι είτε ως επισκέπτες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit, λέει νέα έρευνα

Μετανιώνουν για το Brexit οι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου think tank "British Future".…

9 Δεκεμβρίου 2023

Συνέντευξη Τύπου στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Ο κος Κωνσταντίνος Θεοδώρου καλεί την Δευτέρα 11/12/2023 και ώρα 11:00π.μ. στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος…

9 Δεκεμβρίου 2023

Συνέντευξη Τύπου από τον συνδυασμό “Συμμαχία για τον Βόλο”

Ο συνδυασμός "Συμμαχία για τον Βόλο" μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων των εκλογών της…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ο Άρειος Πάγος στις έρευνες για τον πυροβολισμό των αρκούδων – Αναμένονται καταθέσεις μαρτύρων

Υπό την εποπτεία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία είναι αρμόδια για…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία το αρχαιότερο φρούριο του κόσμου – Χτίστηκε πριν από 8.000 χρόνια, φωτογραφίες

Το αρχαιότερο φρούριο στον κόσμο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Σιβηρία. Συγεκριμένα, όπως μεταδίδει η Daily Mail,…

9 Δεκεμβρίου 2023

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 20χρονο

Θανατηφόρο τροχαίο, με θύμα 20χρονο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Ντραμπάτοβα Ιωαννίνων, όταν το…

9 Δεκεμβρίου 2023