Τοπικά

Η προώθηση του μαθητικού τουρισμού στη Μαγνησία στη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδης, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, κ.κ. Φασουράκη και Σαμαρά, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι άξονες συνεργασίας, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Τέχνη.
Έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη και προώθηση του μαθητικού τουρισμού στο Νομό Μαγνησίας, κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί μέσω στοχευμένων προσπαθειών εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και τουριστικών φορέων της πόλης υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να εξειδικευτούν οι δράσεις και οι άξονες ανάπτυξης του μαθητικού τουρισμού.
Επίσης έγινε εκτενής αναφορά για την εκδήλωση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και η οποία θα λάβει χώρα τον Μάιο, στο πλαίσιο της εβδομάδας κυκλοφορικής αγωγής.
Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Κολυνδρίνη, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται πάντα αρωγός σε ότι έχει να κάνει με την εκπαιδευτική κοινότητα και δη με μαθητικές δράσεις. Ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός και γίνεται εξαιρετική δουλειά στις σχολικές μονάδες από όλους τους εκπαιδευτικούς και θέλω να ευχαριστήσω τον Δ/ντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την άριστη σχέση που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το