Τοπικά

«Η Πράσινη Αριστερά δεν δέχεται τις απολυταρχικές καταστάσεις»

Στην ανάγκη υιοθέτησης ενός κοινού πλαισίου από τους φορείς της πόλης κατά της καύσης σκουπιδιών , που θα προκύψει από «συνάντηση» της κοινωνίας τόνισε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στη Μαγνησία της Πράσινης Αριστεράς Παντελής Μαστρογιάννης, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα για τις προοπτικές του κόμματος, με την συμμετοχή του Θράσου Φωτεινού.
Ο κ. Μαστρογιάννης σημείωσε ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα ρύπανσης της πόλης που ανάγεται στην καύση σκουπιδιών, προσθέτοντας πως αν και η οσμή συνεχίζεται, δεν έχουν παρθεί μέτρα. “Πρέπει να μπουν μπροστά Περιφέρεια, Δήμος Βόλου, ΤΕΕ, Ιατρικός Σύλλογος και φορείς” ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ δήλωσε πως οι φορείς της πόλης πρέπει να συμμετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου. Παράλληλα, ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί το πόρισμα για τη φωτιά στο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ αλλά και πως ο Δήμος Βόλου προωθεί τη δημιουργία εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων.

Το μέλλον της Πράσινης Αριστεράς

Τις προτάσεις και τον σχεδιασμό της Πράσινης Αριστεράς παρουσίασε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Θράσος Φωτεινός υπογραμμίζοντας πως ο κομματικός φορέας παράγει πολιτικό έργο και δίνει προτεραιότητα έκφρασης στην τοπική κοινωνία. Ο ίδιος σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
“Η χώρα σταθεροποιείται σε ένα σημείο, στον πάτο του βαρελιού” είπε και σημείωσε ότι οι εκλογές έδειξαν ότι το πολιτικό σύστημα συμπεριφέρεται με τις ίδιες παθογένειες που έχει διαχρονικά.

Ο κ. Φωτεινός ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ένα σύγχρονο κράτος καθώς δεν παράγει. “Δεν υπάρχει σχέδιο. Δεν γίνεται να ζούμε σε ένα τριτοκοσμικό σύστημα. Πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος των κομμάτων με το κράτος, που το χρησιμοποιούν στη συνέχεια ως λάφυρο”. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σύγχρονη διακυβέρνηση, καθώς το κράτος πρέπει να είναι στρατηγικός εταίρος και να κατευθύνει την κοινωνία. Πρότεινε ακόμη την σύγχρονη παραγωγική ανασυγκρότηση , υποστηρίζοντας πως χωρίς αυτή δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη.

“Εάν η χώρα δεν παράγει ύλη και πνεύμα, δεν μπορείς να έχεις ρόλο στο νέο παγκοσμιοποιημένο σύστημα” πρόσθεσε.
Αναφορικά με τον τουρισμό, επισήμανε ότι πρέπει να βασιστεί σε σύγχρονες παροχές και να μην βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που δυσφημίζουν τη χώρα. Τόνισε παράλληλα πως η χώρα πρέπει να στηρίζεται στη βιομηχανία και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. ” Ο κάθε Δήμος πρέπει να έχει σχέδιο για την παραγωγή ενέργειας, και όχι μόνο των δικών του κτιρίων” δήλωσε ο κ. Φωτεινός.

Ακόμη ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε “κακή αρχή” και πως η Πράσινη Αριστερά δεν δέχεται τις απολυταρχικές καταστάσεις. “Η Δημοκρατία δεν λειτουργεί με το νόμος και τάξη” είπε και σημείωσε ότι η Πράσινη Αριστερά μπορεί να συμμαχήσει με δυνάμεις που μπορεί να κάνει διάλογο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το