Τοπικά

Η ΠΟΣΔΕΠ για την απαγόρευση μετακίνησης του Τάκη Πολίτη από υπηρεσίες των ΗΠΑ

Ανακοίνωση για την απαγόρευση μετακίνησης του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τάκη Πολίτη εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού στην οποία αναφέρει:
«Στις 15/10/2022 απαγορεύτηκε στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παναγιώτη Πολίτη να επιβιβαστεί σε απευθείας πτήση από την Κωνσταντινούπολη στο Καράκας, εξαιτίας παρέμβασης της υπηρεσίας ασφαλείας μεταφορών (NTVC) των ΗΠΑ, καθώς η πτήση διέρχεται από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Ο συνάδελφος είναι πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ. Ταξίδευε για να μεταβεί στο Bolivarian University of Venezuela στο Καράκας, όπου επρόκειτο να διεξάγει επιστημονικό και διδακτικό έργο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άδειας. Προφανώς το όνομά του περιλαμβάνεται σε κατάλογο ατόμων που παρακολουθούνται και τους απαγορεύεται όχι μόνο η μετάβαση στις ΗΠΑ αλλά και η διέλευση από τον εναέριο χώρο τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού
• θεωρεί ότι δεν πρέπει να υφίσταται κανένας περιορισμός στη μετακίνηση των πανεπιστημιακών δασκάλων για την άσκηση των ακαδημαϊκών τους καθηκόντων,
• εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό και τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο,
ζητά από τα Υπουργεία Παιδείας, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ για την αναθεώρηση και άρση αυτού του περιορισμού, ασύμβατου με την ιδιότητα του καθηγητή ελληνικού πανεπιστημίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το