Ελλάδα

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναστέλλει την απεργιακή κινητοποίηση για την προκήρυξη 3Κ

Αναστέλλει την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που είχε προαναγγείλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε για την έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018.
Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή δηλώνει πως παραμένει σε ετοιμότητα και προειδοποιεί πως σε περίπτωση μη τήρησης των δεσμεύσεων που δόθηκαν οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στα γραφεία του ΑΣΕΠ.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«Μετά την προκήρυξη της κινητοποίησης που εξήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για Στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Δήμους έξω από το Α.Σ.Ε.Π., παρατηρούμε ραγδαία εξέλιξη στην πορεία της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού της προκήρυξης 3Κ/2018.
Ήδη από χθες, Δευτέρα 3/6/2019 ξεκίνησε η ανάρτηση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 για τις κατηγορίες Π.Ε. και Τ.Ε. και αύριο Τετάρτη 5/6/2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις κατηγορίες Δ.Ε. και Υ.Ε. σύμφωνα με τις σημερινές δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π.

Από δεσμεύσεις όμως τόσο του Υπουργού Εσωτερικών όσο και του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π. έχουμε χορτάσει ένα και πλέον χρόνο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. έχει προκηρύξει Στάση Εργασίας για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 προκειμένου οι δεσμεύσεις των αρμοδίων αυτή την φορά να λάβουν επιτέλους «σάρκα και οστά».
Σε συνέχεια των σημερινών διαβεβαιώσεων για την έκδοση των οριστικών πινάκων της Προκήρυξης 3Κ/2018 αλλά χωρίς να υποχωρούμε ή να εφησυχάζουμε η αυριανή προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019 ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ.

Όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουμε σε ετοιμότητα και προειδοποιούμε πως σε περίπτωση μη τήρησης για ακόμη μια φορά των δεσμεύσεων που δόθηκαν σήμερα, η Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 θα βρεθούν στα γραφεία του Α.Σ.Ε.Π. και δεν θα φύγουν!!!
Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε, είναι ήδη έτοιμη η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για την παραμονή των εργαζομένων με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018 μέχρι την οριστική ανάληψη καθηκόντων των επιτυχόντων με τους οριστικούς πίνακες, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων όλης της χώρας.

Η οριστική τοποθέτηση περίπου 9.000 εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συνολικής αγωνιστικής προσπάθειας που ξεκίνησε 2 χρόνια πριν, μετά από σκληρές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και αποτελεί την παρακαταθήκη της διαχρονικής θέσης της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. για την προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών Καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το