Τοπικά

Η Πλεύση Ελευθερίας καλεί τους Βολιώτες στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Στη συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 6μ.μ. στον Βόλο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καλεί τους πολίτες η Πλεύση Ελευθερίας δηλώνοντας πως συμπορεύεται με τους φοιτητές και τους νέους στην πρώτη γραμμή της αντίστασης.
Σε ανακοίνωσή του για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Πλεύση Ελευθερίας δηλώνει:

«Μετά από 45 χρόνια από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973, τα κυρίαρχα συνθήματα εκείνης της περιόδου παραμένουν και σήμερα επίκαιρα. Τότε η εξέγερση του λαού δρομολόγησε την αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας των προδοτών συνταγματαρχών. Κατέρρευσαν μετά από λίγους μήνες, ολοκληρώνοντας όμως την προδοσία τους με την διχοτόμηση της Κύπρου. Τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, που έδωσαν το αίμα τους στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμάμε τους πατριώτες που βασανίστηκαν και διώχθηκαν από την χούντα. Αγωνιζόμαστε ενάντια στους νοσταλγούς της δικτατορίας. Είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές, για την ειρήνη. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα. Λέμε όχι στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων. Συνεχίζουμε με συνέπεια τον αγώνα μας ενάντια στον φασισμό, σε κάθε μορφής ρατσισμό. Παλεύουμε για την ανατροπή των αντισυνταγματικών και απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών και της σκληρής λιτότητας που συνεχίζουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό η Ε.Ε, το ΔΝΤ και η καθεστωτική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με τον αγώνα του ελληνικού λαού θα έλθουν σύντομα οι μέρες που η εργασία, τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η υγεία, η παιδεία, θα γίνουν πραγματικά κοινωνικά αγαθά.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση και πορεία που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, από τον «θόλο» του Πανεπιστημίου το Σάββατο 17 Νοέμβρη ,το απόγευμα στις 6 μ.μ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το