Κόσμος

Η πιο τρομακτική εκκλησία του κόσμου: «Φαντάσματα» κάθονται στα στασίδια (photos &video)

ekklhsia7

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Λούκοβα της Τσεχίας, έχει κάτι το ασυνήθιστο που προκαλεί ρίγη στους επισκέπτες. Φαντάσματα σκεπασμένα με σεντόνια κάθονται στα στασίδια και παρακολουθούν τη λειτουργία.

Οταν ο Τσέχος καλλιτέχνης Γιακούμπ Χαντάβρα κλήθηκε να μεταμορφώσει την ερειπωμένη εκκλησία του χωριού, δημιούργησε αυτό το τρομακτικό installation με έντονο συμβολισμό που θα βοηθούσε ταυτόχρονα την οικονομική ενίσχυση του ναού.

Από τότε που το έργο τοποθετήθηκε στο μεσαιωνικό κτίριο του 14ου αιώνα, η εκκλησία έχει δει μια τεράστια προσέλευση τουριστών από χώρες τόσο μακριά όσο η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Γερμανία.

Επιπλέον, οι χιλιάδες επισκέπτες άφησαν αρκετά χρήματα για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής στην εκκλησία.

Η εκκλησία, που βρίσκεται στο βόρειο-δυτική Βοημία της Δημοκρατίας της Τσεχίας, είχε εγκαταλειφθεί από το 1968, όταν η στέγη της κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας κηδείας.

1415110096986_wps_72_pic_shows_a_local_artist_

1415110085738_wps_69_pic_shows_a_local_artist_

1415110104849_wps_74_pic_shows_a_local_artist_

1415110074135_wps_67_pic_shows_a_local_artist_

Πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για κακό οιωνό, οι ντόπιοι της περιοχής την εγκατέλειψαν και τελούσαν τις λειτουργίες στο προαύλιο.

Ομως μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ο ντόπιος καλλιτέχνης βρήκε τρόπο να προσελκύσει επισκέπτες και χρήματα.

Οπως δήλωσε ο ίδιος: «Ηθελα να κάνω την εκκλησία περισσότερο ελκυστική για τους επισκέπτες και να κερδίσουμε κάποια χρήματα για τις εργασίες ανακαίνισης.»

Τα ομοιώματα με τα σεντόνια αντιπροσωπεύουν τα φαντάσματα των Γερμανών Σουδητών που ζούσαν στην Λούκοβα πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έρχονταν να προσευχηθούν σε αυτή την εκκλησία κάθε Κυριακή.

«Ελπίζω να δείξουμε στον κόσμο ότι αυτός ο τόπος έχει ένα παρελθόν και ήταν ένα κανονικό μέρος της καθημερινής ζωής, αλλά η μοίρα έχει μια τεράστια επιρροή στη ζωή μας.»

Τα «φαντάσματα» είναι φτιαγμένα από γύψο και βρίσκονται στα στασίδια και το κλίτος του ναού, που χτίστηκε το 1352.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το