Τοπικά

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας συνδιοργανώτρια αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων

To «3ο RALLY ALMYROS» και η εκδήλωση «30 χρόνια Εγγλεζονήσι», είναι οι δύο νέες διοργανώσεις που στηρίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνδιοργάνωση με τοπικούς φορείς της Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου, ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας «Ο.Μ.Α.Θ.» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν το «3ο RALLY ALMYROS 2018», που θα πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάπολη Αλμυρού.
Οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται στον αγώνα προσμετρούνται στο πανελλήνιο κύπελλο Ασφάλτου και πιο συγκεκριμένα στο περιφερειακό κύπελλο Βορείου Ελλάδας. Αυτό σημαίνει υψηλότερος συντελεστής βαθμολογίας κάτι που αυτομάτως αποτελεί δέλεαρ για τους συμμετέχοντες που πέραν της ενδιαφέρουσας χάραξης του αγώνα θα δουν και τους κόπους τους να ανταμείβονται με επιπλέον βαθμούς.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, «η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από αθλητική και οικονομική άποψη. Ο αγώνας είναι ένας από τους λίγους διήμερους αγώνες της χώρας, ενώ επιλέχθηκαν παραθαλάσσιες τοποθεσίες για την διεξαγωγή του, κάτι που θα προσελκύσει πλήθος θεατών και συμμετεχόντων.

Την Δευτέρα 2 Ιουλίου o Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν την Εκδήλωση «30 χρόνια Εγγλεζονήσι» που θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, «η εκδήλωση περιλαμβάνει δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Απευθύνεται στο σύνολο του τοπικού πληθυσμού, και όχι μόνο, αφυπνίζει και ενισχύει την πολιτιστική συνείδηση και τα πνευματικά ενδιαφέροντα της τοπικής κοινωνίας αλλά έχει και σαν αποτέλεσμα δημιουργία μιας πολιτιστικής – παραδοσιακής κληρονομιάς για τις επερχόμενες γενιές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το