Τοπικά

Η Πακιστακινή Κοινότητα Ελλάδος ζητεί απαντήσεις για τον θάνατο 24χρονου εργάτη στα λατομεία της Μηλίνας

Στις 13 Δεκέμβρη, ένας μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, ο Χατζί Σιράζ Ακράμ, ετών 24, καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο κομμάτι μαρμάρου, όταν έσπασε ο ιμάντας που το μετέφερε.

Πρόκειται για ένα θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα. Ο εργάτης έχασε τη ζωή του την ώρα που δούλευε στα Λατομεία της Εταιρίας Ψωφάκης ΑΕ, μια εταιρία με σημαντικές δραστηριότητες και εξαγωγές μαρμάρου σε πολλές χώρες.

Σύμφωνα με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος το Αστυνομικό Τμήμα Μηλέων έχει τον φάκελο του, όπου δηλώθηκε ο θάνατος του με άλλο όνομα.

«Χρειάζεται να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του εργάτη και τις ευθύνες που υπάρχουν για μη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και όχι να υπάρξει κουκούλωμα.

Μας προξενεί εντύπωση γιατί χρειάζεται τόσος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μεταφορά της σορού; Έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις η εταιρία; Ιατροδικαστική εξέταση έχει γίνει; Υπάρχουν τα αποτελέσματα της; Το Υπουργείο Εργασίας και η Επιθεώρηση Εργασίας έχουν παρέμβει;

Κανένας μετανάστης εργάτης δεν είναι λαθραίος. Απαιτούμε να νομιμοποιηθούν όλοι και να πάρουν χαρτιά ώστε να δουλεύουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο του Βόλου και τα συνδικάτα να παρέμβουν άμεσα», τονίζει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το