Τοπικά

Η ορεινή ποδηλασία ως νέος τρόπος ψυχαγωγίας στη Μαγνησία «Θ»

ποδηλασία 1

Με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την ορεινή ποδηλασία συμπολίτες δημιούργησαν την ομάδα MTB4FUN VOLOS. Εδώ και ένα χρόνο έχουν πραγματοποιήσει μαγευτικές διαδρομές μέσα στην πανέμορφη φύση στη Μαγνησία συνδυάζοντας την άθληση με την υγεία και το σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν και τις ομορφιές του τόπου μας.

Ήδη η ομάδα αποτελείται από 20 συμπολίτες που ανά τακτά χρονιά διαστήματα διοργανώνουν διαδρομές στα φυσικά τοπία του νομού μας.

Ένα από τα μέλη, ο Βολιώτης βιοχημικός κ. Αντώνης Βλάχος τονίζει πως «ύστερα από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την ορεινή ποδηλασία (MOUNTAIN BIKE-MTB) και ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα στα βουνά, δεν χρειάστηκε πολύ για να απαντηθεί το ερώτημα γιατί επιλέξαμε αυτό το άθλημα. Μα φυσικά για την ένταση και τη διασκέδαση (FUN) που προσφέρει σε κάθε στιγμή και σε κάθε μέτρο διαδρομής. Έτσι, το MTB4FUN VOLOS δηλώνει ότι κάνουμε ορεινή ποδηλασία για διασκέδαση στο Βόλο, και όχι μόνο.

ποδηλασία 2

Έτσι, οι διαδρομές που επιλέγουμε επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Πηλίου. Σχεδιάζονται έτσι ώστε να καλύπτουν όλα τα επίπεδα φυσικής και τεχνικής κατάστασης. Από εύκολες και σύντομες έως μακρινές και πιο απαιτητικές και τεχνικές. Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε και να διαβούμε ποδηλατώντας, όσο το δυνατόν περισσότερες τοποθεσίες που είναι τόσο κοντά μας, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά μας, όπως η πηγή δυτικά των Σταγιατών.

Η ομάδα τον πρώτο χρόνο ύπαρξής της αριθμεί πλέον τα είκοσι μέλη και αισιοδοξούμε ότι αριθμός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Η κίνηση στην αγορά ποδηλάτου και ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε για κάτι ακόμη καλύτερο.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι πέραν των ανωτέρω δραστηριοτήτων, πραγματοποιούνται και εκδρομές αγωνιστικής δράσης με σημαντικές διακρίσεις. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι αθλητές αυξάνονται με εκπληκτικό ρυθμό και καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας. Έτσι, ακόμη και μικροί φίλοι του ποδηλάτου που θα ήθελαν να γνωρίσουν το άθλημα από κοντά είναι οπωσδήποτε ευπρόσδεκτοι».

ποδηλασία 3

Στη λευκή-μοβ φανέλα που φορούν οι ποδηλάτες απεικονίζονται οι Κένταυροι, μόνο που αυτή τη φορά όμως το σώμα αλόγου έχει αντικατασταθεί από… ποδήλατο βουνού!

Τα μέλη της ομάδας MTB4FUN VOLOS μπορεί να τα συναντήσει κανείς σε οποιοδήποτε σημείο, κοντά ή μακριά από την πόλη, σε κεντρικούς και αγροτικούς δρόμους, μονοπάτια και καλντερίμια, ή ακόμη και στις παραλίες του Νομού μας.

ποδηλασία 4

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους επισκεπτόμενοι τη σελίδα στο facebook (MTB4FUN VOLOS), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mtb4funvolos@hotmail.com, ή στο Google+.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το