Αθλητισμός

Η ώρα του απολογισμού – Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οριστική, μετά και την απόρριψη της προσφυγής του ΠΑΣ Γιάννινα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης για επικύρωση της βαθμολογίας και για την αναδιάρθρωση.
Έτσι, τη νέα χρονιά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει τρεις επαγγελματικές κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ) και το μόνο που απομένει είναι να δούμε πόσες ομάδες, 12 ή 14, θα έχει η Σούπερ Λιγκ 2. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, πιθανότατα, την προσεχή Τετάρτη 22 Μαΐου στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Πάντως, παρότι ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, έριξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ για το θέμα της πιθανής αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 από 12 σε 14, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ της ΕΠΟ, τέτοιο θέμα δεν περιλαμβάνεται, κάτι που σημαίνει ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν προτίθεται να το συζητήσει.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το θέμα να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης από συμβούλους, που για τους δικούς τους λόγους θα ήθελαν να υπάρξει αυτή η αύξηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύσκολα η Ομοσπονδία θα πάρει απόφαση για 14 ομάδες. Ο Βασιλειάδης μπορεί να είπε στη Βουλή ότι συμφώνησε με τον Βαγγέλη Γραμμένο να γίνουν 14 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, ωστόσο, αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Αρχικά το ενδεχόμενο ήταν οι δύο ομάδες να είναι από τη Γ’ ΕΘνική, με τη συμμετοχή δύο εκ των πρωταθλητριών (θα προηγηθούν σχετικά μπαράζ), προκειμένου να αρθεί η αδικία για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, τη στιγμή που καμία από τις πρωταθλήτριες ομάδες δεν ανεβαίνουν κατηγορία. Στη συνέχεια ήρθε η πρόταση της Φούτμπολ Λιγκ προς την ΕΠΟ, ύστερα από σχετική απόφαση που πάρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, που λέει ότι σε περίπτωση αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 σε 14, τις δύο θέσεις να πάρουν Ηρακλής και Τρίκαλα, οι οποίες υποβιβάζονται στη Φούτμπολ Λιγκ (δεν έχει επικυρωθεί ακόμη η βαθμολογία της Φούτμπολ Λιγκ από την 11η θέση και κάτω).
Η απόφαση της ΕΠΟ, ωστόσο, φαίνεται να είναι ειλημμένη. Η Σούπερ Λιγκ 2 θα γίνει με 12 ομάδες για δύο λόγους: Πρώτον, ισχύουν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που έληξαν και δεύτερον είναι τεχνικά αδύνατον να γίνουν τα μπαράζ που θέλει η πολιτική ηγεσία. Αυτό τουλάχιστον βγαίνει προς τα έξω από το περιβάλλον της ΕΠΟ.
Οι ομάδες, ωστόσο, είναι υποχρεωμένες να περιμένουν μέχρι την Τετάρτη για να πληροφορηθούν τις εξελίξεις. Την προσεχή Δευτέρα, πάντως, η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα κάνει τον απολογισμό της χρονιάς για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου: «Συνέντευξη Τύπου θα δώσει η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 την Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 13.00 στο «PARK HOTEL» με θέμα τον απολογισμό της δραστηριότητας του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου.   Η συνέντευξη θα είναι μόνο για τα μέσα μαζικής πληροφόρησης και τους εκπροσώπους του Τύπου».

Δ. Μουρτζίνος: Πρωταγωνιστής και τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός
Ο γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αναλυτικά:
«Το δεδομένο είναι, πως ο Ολυμπιακός Βόλου επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα παίξει σ’ ένα καλύτερο και αναβαθμισμένο πρωτάθλημα. Είναι γεγονός, πως ο κόσμος του Ολυμπιακού δέχθηκε ένα σοκ, κατά κάποιο τρόπο. Μετά από τρία χρόνια που η ομάδα ήταν στην αφάνεια, φέτος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Ο πρωταθλητής θα πρέπει να παίρνει την άνοδο και τυπικά και ουσιαστικά. Ναι μεν ο Ολυμπιακός ανέβηκε στη Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο, δυστυχώς δημιουργήθηκε μια εμβόλιμη κατηγορία η Σούπερ Λιγκ 2, με αποτέλεσμα η ομάδα να καλείται να αγωνιστεί και πάλι στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω, πως και αυτή η κατηγορία είναι επαγγελματική και δεν έχει καμία σχέση με τη Γ’ Εθνική που ζήσαμε φέτος. Θα είναι σε έναν όμιλο με 14 ομάδες και θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ο στόχος μας, όμως, ως διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου δεν ήταν μόνο να στεφθεί η ομάδα πρωταθλήτρια. Επιδίωξή μας είναι ο Ολυμπιακός να παίξει τη νέα χρονιά στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, στη Σούπερ Λιγκ 2. Είναι δεδομένο, ότι μετά την ψήφιση της αναδιάρθρωσης, θα έχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, θα κάνουμε τις επαφές μας, θα πιέσουμε, ώστε να βρεθεί τρόπος (μπαράζ, βαθμολογία ή οτιδήποτε άλλο), προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που έχει γίνει εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου».
Για το ανοιχτό …παράθυρο που άφησε ο Βασιλειάδης για την άνοδο δύο ομάδων από την Γ’ Εθνική κατηγορία στη Σούπερ Λιγκ 2 και στην στάση της ΕΠΟ:
«Υπάρχει μια διαφορά στάσης, μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και της ΕΠΟ, η οποία εκφράζεται μέσω του κ. Γραμμένου. Ο κ. Βασιλειάδης άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από 12 σε 14 με τη μορφή υπονοούμενου. Από ένα σημείο και μετά το υπονοούμενο έγινε συγκεκριμένο, μέσω του Τύπου και διαρροών. Πιστεύουμε, πως έστω και την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και θα δοθεί η δυνατότητα στους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, κάποιοι από αυτούς να παίξουν στη Σούπερ Λιγκ 2.

Γίνονται κινήσεις, επαφές και πιστεύουμε ότι θα δοθεί η επιθυμητή λύση για τον σύλλογο και τους φιλάθλους μας».
Για την επόμενη μέρα του συλλόγου: «Ο Ολυμπιακός Βόλου ανεξάρτητα σε ποιο πρωτάθλημα θα παίξει, στη Σούπερ Λιγκ 2 ή στη Φούτμπολ Λιγκ, είναι πλέον μία επαγγελματική ομάδα. Ως επαγγελματική ομάδα διέπεται από το νόμο για τη δημιουργία Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών. Θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, ώστε να συσταθεί μία ΠΑΕ, η οποία θα είναι δυνατή, ισχυρή και θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε όποιο πρωτάθλημα αγωνιστεί.
Τη Δευτέρα η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 13.00 στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Θα γίνει ο απολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος όχι μόνο για φέτος, αλλά για τα τελευταία χρόνια. Θα ειπωθούν κάποια πράγματα, για να γνωρίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου από επίσημα χείλη, όπως είναι του προέδρου του συλλόγου, για το τι έγινε όλη αυτή τη χρονική περίοδο. Να δώσουμε και το μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας μας, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ισχυροποιείται κάθε μέρα που περνά ολοένα και περισσότερο. Θα πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτόν που θα πρέπει να έχει στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η διοίκηση απέδειξε τα δύο τελευταία χρόνια, που είχε την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ότι ποτέ δεν εφησυχάζει. Βάζει συνέχεια στόχους για να πηγαίνει την ομάδα ένα σκαλί παραπάνω. Όλα γίνονται μεθοδικά. Υπάρχουν συζητήσεις και άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον Ολυμπιακό, οι οποίοι έλκονται από το όνομά του. Ο Ολυμπιακός είναι μαγαζί γωνία, έχει την ιστορία του, έχει τους φιλάθλους του και αν τον αφήσουν να λειτουργήσει απερίσπαστος και να πάρει αυτό που δικαιούται από την πόλη και τη δημοτική αρχή, είναι μία επένδυση για ανθρώπους που βλέπουν μπροστά. Πιστεύω, ότι θα βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι και θα κάνουν και πάλι τον Ολυμπιακό μεγάλο, όπως του αξίζει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το