Πολιτισμός

Η όπερα του Giuseppe Verdi «Λα Τραβιάτα» στο «Αχίλλειον»

Η πέμπτη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος «The Met:Live in HD» που εξασφάλισε για μία ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ είναι η περίφημη όπερα του Giuseppe Verdi «Λα Τραβιάτα».
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 19.55, σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Όπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος.
Ο νέος μουσικός διευθυντής της Met κ. Yannick Nezet-Seguin διευθύνει τη διαχρονική τραγωδία του Verdi, σε μια ολοκαίνουργια παραγωγή του Michael Mayer, η οποία εκτυλίσσεται σε ένα εκθαμβωτικό σκηνικό του 18ου αιώνα που αλλάζει με τις εποχές. Η μοναδική Diana Damrau είναι η καταδικασμένη ηρωίδα Βιολέτα, ενώ τον ρόλο του εραστή της Αλφρέντο ερμηνεύει μοναδικά ο Juan Diego Florez, ο οποίος επιστρέφει στη Met για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια. Ο Quinn Kelsey είναι ο προστατευτικός πατέρας του Αλφρέντο, Τζόρτζιο Ζερμόν.

Σε μια από τις πιο κλασικές ιστορίες αγάπης που έχουν γραφτεί, ο Verdi καταφέρνει και συνθέτει ένα λεπτομερές ψυχογράφημα της πρωταγωνίστριάς του ακολουθώντας με τη μουσική του όλες τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της Βιολέτας και των συμπρωταγωνιστών της. Μια σειρά από πασίγνωστες άριες και ντουέτα ντύνουν τη μοναδική αυτή όπερα, στην οποία απολαμβάνουμε όλες τις χαρούμενες, αλλά και δυσάρεστες στιγμές ενός έρωτα που ήταν καταδικασμένος να αποτύχει.
Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές όπερες του Giuseppe Verdi, η οποία έκανε πρεμιέρα στη Βενετία το 1853 ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες κυρίως λόγω του τολμηρού και αντισυμβατικού θέματος στο οποίο αναφέρεται, δηλαδή τον έρωτα ενός γόνου καλής οικογένειας με μια εταίρα. Μια γκάμα από πασίγνωστες άριες και ντουέτα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη «Λα Τραβιάτα», μεταξύ αυτών τα «Libiamo», «Sempre Libera», «O mio rimorso» και άλλα αριστουργήματα.

Στις μέρες μας, η μουσική του έχει προ πολλού ξεφύγει από τις αίθουσες συναυλιών. Οι «τιφόζι» στα γήπεδα της Ιταλίας ενθαρρύνουν τις ομάδες τους, τραγουδώντας το Θριαμβευτικό Εμβατήριο από την Αΐντα, το χορωδιακό των σιδηρουργών από τον Τροβατόρε ακούγεται σε τηλεοπτικά σποτ, ενώ το La donna e mobile συγκινεί ακόμα και αυτούς που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στην όπερα.
Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το