Τοπικά

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καταγγέλλει “άγριες” εργασιακές συνθήκες και φοροδιαφυγή στα ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλίας

Ανομία στα ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλίας, όπου οι εκπαιδευτικοί βιώνουν μια εργασιακή κόλαση με υποχρεωτικές, απλήρωτες υπερωρίες, συνοδείες σχολικών λεωφορείων κ.λπ. ενώ οι απογευματινές δράσεις δεν δηλώνονται, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή. Οι καταγγελίες προέρχονται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Η ΟΙΕΛΕ, ανταποκρινόμενη στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των εκπαιδευτικών “που προσπαθούν να βρουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας να εργαστούν με στοιχειώδεις όρους αξιοπρέπειας, προέβη σε καταγγελίες προς τα θεσμικά όργανα των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας στην περιοχή. Ενώ οι παρεμβάσεις των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ ήταν άμεσες, δυστυχώς ακόμη αναμένουμε ανάλογες ενέργειες διακρίβωσης διαπιστωμένων παρανομιών και έναρξης της πειθαρχικής διερεύνησης εναντίον όσων παραβιάζουν τον νόμο.

Το πλέον ανησυχητικό, είναι ότι διακινούνται τις τελευταίες ημέρες προς υπογραφή από τους εκπαιδευτικούς παρασυμβάσεις με περίεργους όρους που καταστρατηγούν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την εκπαίδευση και αναφέρονται στην εργατική νομοθεσία, εκφράζοντας τους μύχιους πόθους συγκεκριμένης μερίδας ιδιοκτητών που επιχειρούν λυσσαλέα να μεταφερθεί η εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Εργασίας. Υπενθυμίζουμε σε κάθε συνάδελφο να μην υπογράφει καμία σύμβαση που του χορηγείται από το σχολείο καθώς το μόνο νόμιμο έγγραφο που έχει ισχύ για τις εργασιακές σχέσεις μας είναι το διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας”, τονίζει η Ομοσπονδία.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το