Πολιτισμός

Η ομορφιά του νυχτερινού ουρανού στην προβολή του CineDoc Βόλου

Μια σπάνια κινηματογραφική εμπειρία προσφέρει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου, με το ντοκιμαντέρ «Ουρανός», σήμερα Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».
Μεταξύ επιστήμης και ποίησης, η ταινία είναι ένα οδοιπορικό στην έρημο της βόρειας Χιλής, αφιερωμένο στην ομορφιά του νυχτερινού ουρανού. Ασύλληπτης ομορφιάς κινηματογραφικά πλάνα συμπλέκονται με τους αστρονόμους της ερήμου Ατακάμα και τους κατοίκους της ερήμου, μεταφέροντας μύθους, ιστορίες και αναζητήσεις και φέρνοντας τους θεατές όσο πιο κοντά στον ουρανό γίνεται.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κ. Λουκά Ζαχείλα, αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικής Φυσικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και πρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (έδρα Βόλου). Σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με την υποστήριξη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Ουρανός (Cielo), Alison McAlpine 78’, 2017, Καναδάς, Χιλή. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 8 ετών και πάνω, λόγω υποτίτλων. Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, φοιτητικό 4 ευρώ. Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook – CineDoc – Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το