Τοπικά

Η ΟΕΒΕΜ για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφιερωμένη σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΜ και σε δήλωσή της σημειώνει:
«Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Σήμερα, Επαγγελματίες και Εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά προκλήσεων και προβλημάτων, με αποκορύφωμα την ακρίβεια. Οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων και να αγωνιζόμαστε για τη μείωση της ανεργίας. Οι Μικρομεσαίοι, Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Έμποροι, διατηρούν πάντα άρρηκτους δεσμούς με τους Εργαζόμενους και αγωνίζονται μαζί για τους ίδιους και για το σύνολο της κοινωνίας.
Στεκόμαστε ο ένας δίπλας στον άλλον, με κοινούς αγώνες προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα της εποχής και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Η συνοχή και η αλληλοϋποστήριξη Επαγγελματιών και Εργαζομένων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση και την εξέλιξη όλων μας.
Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για ένα μέλλον με νέες θέσεις και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για ένα καλύτερο μέλλον με οικονομική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το