Αθλητισμός

Η Νίκη παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών

Το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών απασχολεί τους ανθρώπους της Νίκης. Φυσικά, παρακολουθούν τις εξελίξεις, με τους «κυανόλευκους» να κάνουν σχέδια για τη συμμετοχή τους στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Εξάλλου, όλα δείχνουν να προκρίνεται το σχέδιο για τη συνένωση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, σε μία κατηγορία με δύο ομίλους.
Οι εξελίξεις «τρέχουν» όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η Νίκη τις παρακολουθεί, θέλοντας να είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει όταν η ΕΠΟ πάρει την τελική απόφαση για τη διαμόρφωση των κατηγοριών τη σεζόν 2020-21.
Εκείνο που επιθυμούν οι «κυανόλευκοι» είναι να αγωνιστούν σε μία ανταγωνιστική κατηγορία, όπου οι ομάδες θα μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά και δεν θα έχουμε φαινόμενα σαν αυτά του Απόλλωνα Πόντου και της Κέρκυρας, που μετείχαν μόνο για τυπικούς λόγους στην περσινή Σούπερ Λιγκ 2.

Πάντως, ενώ η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ πρότεινε την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1 σε 18 και της Σούπερ Λιγκ 2 σε 16, καθώς και μία Φούτμπολ Λιγκ 14 ομάδων, φαίνεται πως θα πάμε σε μία εντελώς διαφορετική λύση. Εξάλλου, οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 δεν επιθυμούν αύξηση στην κατηγορία τους.
Η ΕΠΟ φαίνεται να προκρίνει την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου, που δεν είχε περάσει από το Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ. Πρόκειται για τη συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, που θα δημιουργήσουν μία νέα Β’ Εθνική, όπου οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

Όταν κατατέθηκε η πρόταση των «ερυθρολεύκων» ήταν λογικό να μην περάσει από την Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, αφού δικαίωμα ψήφου είχαν και οι 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, ενώ οι ψήφοι της Φούτμπολ Λιγκ ήταν μόνο τρεις. Πάντως, όταν το θέμα είχε συζητηθεί ανάμεσα στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, η Νίκη είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν τα οικονομικά εχέγγυα για να αντέξουν όλες οι ομάδες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η Νίκη δεν θέλει τους δύο ομίλους, όπως έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Έτσι, το πιθανότερο σενάριο είναι να πάμε σε μία Β’ Εθνική με βόρειο και νότιο όμιλο, ώστε να περιοριστούν και τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων. Κάθε όμιλος θα έχει από 16 ομάδες (ίσως και 17 αν παραμείνουν οι Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα). Δεν θα υποβιβαστεί καμία, με ερωτηματικό φυσικά τη συμμετοχή του Απόλλωνα Πόντου και της Κέρκυρας.
Στη Νίκη είναι λογικό να κάνουν σχέδια για τη συμμετοχή της ομάδας στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Πρώτο μέλημα είναι η παραμονή του Στάικου Βεργέτη στην τεχνική ηγεσία, αφού οι «κυανόλευκοι» είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το έργο του, ενώ ο Έλληνας προπονητής τους έχει «κερδίσει» και με τον χαρακτήρα του. Από εκεί και πέρα, θα επιδιωχθεί να παραμείνει ο περσινός βασικός κορμός, ώστε με λίγες προσθήκες η ομάδα να είναι ανταγωνιστική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το