Αθλητισμός

Η Νίκη μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος για την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων

Δύσκολα θα παίξουν ποδόσφαιρο οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ μέσα στο 2020. Για την συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει γίνει ούτε… λόγος για έναρξη του πρωταθλήματος, τη στιγμή που η κυβέρνηση κρατά ακόμη στον «πάγο» τη Σούπερ Λιγκ 2 και επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων μόνο στη Σούπερ Λιγκ 1. Στη Νίκη περιμένουν τις εξελίξεις και δηλώνουν έτοιμοι να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αναλαμβάνοντας το κόστος. Όμως αμφιβάλουν για το αν είναι σε θέση να πράξουν το ίδιο αρκετές από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.

Οι παράγοντες των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ ήλπιζαν σε γρήγορη έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, θεωρώντας ότι αυτό θα συμπαρασύρει και το δικό τους πρωτάθλημα. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, αφού η κυβέρνηση δεν «ανάβει το πράσινο φως» για τις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, με τις ομάδες να βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα».
Σίγουρα για να ξεκινήσει κάποιο από τα πρωταθλήματα και ιδιαίτερα αυτό της Φούτμπολ Λιγκ χρειάζεται να δεσμευτούν οι ομάδες ότι θα τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να αναλάβουν και το κόστος που είναι ιδιαίτερα υψηλό σε μία εποχή με μηδενικά έσοδα.

Στη Νίκη δηλώνουν έτοιμοι να τηρήσουν ότι τους ζητηθεί, αλλά εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά το αν μπορούν αρκετές από τις ομάδες της κατηγορίας να ανταπεξέλθουν. Εξάλλου, κάποιες από αυτές που ανεβήκαν από τη Γ’ Εθνική δεν έχουν γίνει καν ΠΑΕ, ενώ υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες που αφορούν τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους τα οποία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ακόμη δεν έχει εξετάσει.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου: «Η θέση μας είναι πολύ συγκεκριμένη. Ο όρος για να γίνει επανεκκίνηση θα πρέπει να είναι να εφαρμοστούν τα πρωτοκόλλα της Σούπερ Λιγκ 1 για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών, των μελών του τεχνικού τιμ και της κοινωνίας γενικότερα. Δηλαδή, δεν μπορούμε από τη μία μεριά να απαιτούμε από μία κοινωνία να βρίσκεται σε «λοκντάουν» και να τηρεί τα μέτρα και από την άλλη εμείς να παίζουμε ποδόσφαιρο χωρίς να εφαρμόσουμε κάποια συγκεκριμένα μέτρα.

Κι εγώ ρωτώ: Πόσες ομάδες υπάρχουν, που δεν έχουν έσοδα και τα έξοδα αυξάνονται με βάση όσα προανέφερα κι ενώ πολλές από αυτές έχουν μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ; Ποιες από αυτές τις ομάδες μπορούν «με το χέρι στην καρδιά» να πουν ότι θα εφαρμόσουν αυτό το πρωτόκολλο, τη στιγμή που είναι οι ίδιες ομάδες που πριν τέσσερις-πέντε μήνες -κι ενώ απέμεναν μόλις τρεις αγωνιστικές που μπορούσαν να παιχθούν σε μία εβδομάδα- δήλωσαν αδυναμία να αντεπεξέλθουν σ’ αυτά τα έξοδα. Είμαι νέος στον χώρο, αλλά τα μαθηματικά δεν βγαίνουν ή δεν με έχουν ενημερώσει καλά.

Εμείς ως Νίκη Βόλου μπορούμε να τηρήσουμε αυτά τα πρωτόκολλα. Διαθέτουμε μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ και επιπλέον 6.000 ή 10.000 ευρώ τον μήνα δεν θα μας βγάλουν εκτός προγραμματισμού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το