Τοπικά

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί  νέους και τις νέες, να συμμετέχουν στην 24ωρη Απεργία και στις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα, “ώστε να βάλουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ. Το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις των τελευταίων εκατό χρόνων, προσπαθώντας να διαμορφώσει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.

‼️Στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η ΝΔ στη Βουλή την Πέμπτη περιλαμβάνονται οι διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, μέσω της ατομικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που αυξάνουν τα όρια των υπερωριών μειώνοντας ταυτόχρονα την αμοιβή τους, που απελευθερώνουν την εργασία τις Κυριακές, που ελαστικοποιούν περαιτέρω τη μερική απασχόληση, που διευκολύνουν τις απολύσεις, που θέτουν εμπόδια στην απεργία, στη συλλογική διεκδίκηση και τον συνδικαλισμό στους χώρους εργασίας.

Προκαλούν αγανάκτηση οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Χατζηδάκη ότι πλέον οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με ρεπό ή ότι οι επιπλέον ώρες εργασίας θα τους εξασφαλίζουν ελεύθερες ώρες για το…μάζεμα ελιάς. Με ρεπό θα ζήσουν οι οικογένειες, με ρεπό θα πληρωθούν οι λογαριασμοί;

Την ίδια στιγμή που σε άλλες χώρες στην Ευρώπη προωθείται η μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας και αυξάνονται οι κατώτατοι μισθοί, στην Ελλάδα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Ακολουθεί πιστά τις χρεωκοπημένες νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της και λειτουργεί ως ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων, νομιμοποιώντας την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Το ξήλωμα άλλωστε, των δικαιωμάτων των εργαζομένων ξεκίνησε αμέσως μετά την ανάληψη εξουσίας από τη ΝΔ. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του βάσιμου λόγου απόλυσης, η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, αλλά και το εκτρωματικό νομοθέτημα για τις διαδηλώσεις, δεν ήταν παρά μόνο το πρελούδιο του τελικού χτυπήματος στα εργασιακά.

Να μην αφήσουμε την Κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές μας. Το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί!

Ενώνουμε τις φωνές μας, συγκροτούμε μέτωπο αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το