Αθλητισμός

Η Νεάπολη και φέτος το σπίτι του… Ο Δήμος Βόλου παραχώρησε στον Ολυμπιακό το στάδιο για έδρα

Το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης θα είναι και φέτος η έδρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, το οποίο συνεδρίασε διά περιφοράς, ενέκρινε την παραχώρηση του γηπέδου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούν να χρησιμοποιούν το γήπεδο της Νεάπολης για τους αγώνες έδρας του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ της περιόδου 2020-21, του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αναμετρήσεων, όπως και για μία προπόνηση την εβδομάδα.

Σε σχέση με την περσινή σύμβαση που είχε υπογράψει η ΠΑΕ με τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, ο Ολυμπιακός καλείται να καταβάλει εγγυητική επιστολή 10.000 ευρώ και όχι το ποσό των 30.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι.
Κατά τα άλλα, το μηνιαίο μίσθιο παραμένει στα 50 ευρώ, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την υποχρέωση συντήρησης του αγωνιστικού και παράπλευρων χώρων.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης θα χρησιμοποιεί και η ΠΑΕ Νίκη για προπονήσεις, καθώς φέτος η έδρα των «κυανόλευκων» θα είναι το Πανθεσσαλικό στάδιο.

Η απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αναφέρει τα εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο, έχοντας υπόψη την με αριθμ. 17295/Δ,Α. 2393/26.10.2020 εισήγηση της Δ/νσης Αθλητισμού μετά από διαλογική συζήτηση (αναλυτικά αναφέρεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά)και με τη δήλωση του κ. Μουρτζίνου Δημητρίου ότι απέχει της ψηφοφορίας λόγω της ιδιότητάς του ως Γ.Γ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αποφασίζει ομόφωνα:΅
Εγκρίνει την παραχώρηση του Σταδίου Νεάπολης ( αγωνιστικό χώρο, αποδυτήρια και βοηθητικούς χώρους) στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 για τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος Φούτμπολ Λιγκ, Κυπέλλου ΕΠΟ και φιλικών συναντήσεων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, καθώς και μία προπόνηση την εβδομάδα, με τους
όρους παραχώρησης, ως κάτωθι:
-Την καταβολή εγγυητικής επιστολής ύψους δέκα χιλιάδων (10.000,00)€
-Να είναι ταμειακά ενήμερος
-Να καταβάλλει ως μίσθιο πενήντα (50,00)€ μηνιαίως
-Να έχει την υποχρέωση συντήρησης του αγωνιστικού και παράπλευρων χώρων
-Παράδοση των χώρων που θα παραλάβουν, όπως παραδόθηκαν
Και αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες στον Πρόεδρο».

Δίπλα σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ η Εθνική
Οι παίκτες της Εθνικής εξέφρασαν τη στήριξη τους στους ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ και ζητούν να επανεξεταστεί το αίτημα την έναρξη των πρωταθλημάτων, με την τήρηση το υγειονομικού πρωτοκόλλου. Αναλυτικά η τοποθέτηση των παικτών μέσω του ΠΣΑΠ:
«Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ. Κατανοούμε απόλυτα την κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιδιαιτερότητα του κάθε επαγγέλματος.
Η μη έναρξη των δύο κατηγοριών θα επιφέρει μη αναστρέψιμη καταστροφή για εκατοντάδες οικογένειες ποδοσφαιριστών.
Ζητάμε να επανεξεταστεί το αίτημα για την έναρξη του πρωταθλήματός, πάντα με την τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το