Τοπικά

Η ΝΔ στην τελική ευθεία για υποψηφιότητες στους Δήμους – Πρόσωπα που αναμένεται να λάβουν «θέσεις μάχης» στη Μαγνησία

Η κλεψύδρα μετρά αντίστροφα στη Νέα Δημοκρατία για τις αποφάσεις που αφορούν τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές στους Δήμους της Μαγνησίας.
Η ημέρα δεν προσδιορίστηκε, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η ΝΟΔΕ για να καταγράψει όλα τα δεδομένα που ισχύουν στους Δήμους , με βάση τα πρόσωπα που συζητούν με το κόμμα.

Για τον Δήμο Βόλου «το τοπίο είναι ξεκάθαρο», όπως τόνισαν στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» στελέχη της Νομαρχιακής.
«Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Νάνσυς Καπούλα είναι δεδομένη και θα καταγραφεί στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ και το ενδιαφέρον του κ. Αργύρη Κοπάνα. Είναι βέβαιο πως στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου η ΝΔ θα ανακοινώσει τη στήριξη που θα δώσει, καθώς ο Δήμος Βόλου συμπεριλαμβάνεται στους Δήμους της χώρας που θα δοθεί στήριξη. Αυτό γνωρίζουμε εμείς επίσημα και ανεπίσημα και είναι δεδομένο πως θα πάμε ενωμένοι στις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο που θα συγκεντρώνει πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους και αυτό έχει σημασία για τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Δεν γνωρίζουμε από αυτά τα δεδομένα να έχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα. Για εκείνους που έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του Α. Μπέου δεν συζητάμε. Η Ν.Δ είναι μεγάλο κόμμα και με σοβαρότητα θα σταθεί στις περιστάσεις» σημείωσαν.

Στον Δήμο Αλμυρού εφόσον ο δήμαρχος κ. Εσερίδης αποφασίσει να είναι εκ νέου υποψήφιος, γεγονός που θα εξαρτηθεί από ζητήματα που αφορούν στον ίδιο προσωπικά καθώς βιώνει μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, η πρόταση του κόμματος θα είναι ο κ. Αργύρης Μποντός. Ο κ. Εσερίδης θεωρείται για το κόμμα αδιαπραγμάτευτος, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο. «Ο κ. Μποντός δεν θα θεωρηθεί εναλλακτική λύση αλλά στρατηγική επιλογή καθώς είναι ένα στέλεχος με αγώνες και αξία. Είναι βέβαιο όμως πως εφόσον ο δήμαρχος είναι επιτυχημένος και επιθυμεί να συνεχίσει δεν είναι δυνατόν να τον αλλάξει κανείς». Το θέμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του κ. Μαμούρα για τον Δήμο δεν υφίσταται για την τοπική ΝΟΔΕ, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ο μεγάλος γρίφος βρίσκεται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου καθώς ο νυν δήμαρχος κ. Δ. Νασίκας, ο γιατρός κ. Γ. Σούρλας και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χ. Πάσχος προέρχονται από τη ΝΔ. Ο κ. Πάσχος έχει στενούς δεσμούς με το κόμμα «καθώς είναι πάντα στην «πρώτη γραμμή», όπως τονίστηκε, «αλλά τα δεδομένα στις κλειστές τοπικές κοινωνίες είναι διαφορετικά καθώς παίζουν ρόλο οι συμμαχίες». Στον κ. Νασίκα χρεώνεται το γεγονός ότι «στα χρόνια της θητείας του δεν ένωσε όπως όφειλε, αλλά δίχασε» αλλά στη ΝΔ εκτιμούν πως «αντέχει» εκλογικά, ενώ για τον Γ. Σούρλα επισημάνθηκε πως το ενδιαφέρον του είναι ζωηρό και αξιόλογο και επικρατεί έντονος προβληματισμός.
Στη Ζαγορά ο κ. Κουτσάφτης, ο οποίος δεν ανήκει στον χώρο της ΝΔ έχει συγκροτήσει ψηφοδέλτιο που συμπεριλαμβάνει μέλη του κόμματος και ψηφοφόρους του, ενώ ενδιαφέρον να ηγηθεί συνδυασμού έχει καταθέσει στο κόμμα ο κ. Αποστόλης Τσελεπής.
Για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου θα εξεταστεί το ενδιαφέρον του κ. Δ. Παρρησιάδη, ενώ ενδιαφερόμενος να ηγηθεί είναι και ο κ. Γιαννέλος. «Ο κ. Παρρησιάδης έχει ερείσματα όπως φαίνεται σε μέλη του κόμματος και ψηφοφόρους στο Νότιο Πήλιο, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον κ. Γιαννέλο που γνωρίζει όλα τα ζητήματα της περιοχής και έχει εμπειρία», επισημάνθηκε.

Στη Σκιάθο εφόσον ο δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση για το κόμμα με άλλο πρόσωπο και η στήριξη θα είναι δεδομένη.
Στη Σκόπελο εάν ο κ. Βασιλούδης θελήσει να μην είναι υποψήφιος τη σκυτάλη της διεκδίκησης του Δήμου θα παραλάβει μια ομάδα νέων του νησιού, που προετοιμάζει ψηφοδέλτιο, αλλά δεν έχει ορίσει επικεφαλής για να συζητήσει ακόμα με τη ΝΟΔΕ.
Για την Αλόννησο δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από κανέναν και η ΝΟΔΕ δεν θα συζητήσει για τον συγκεκριμένο Δήμο στη συνεδρίασή της. Πάντως ο δήμαρχος κ. Βαφίνης που προέρχεται από τον χώρο το ΚΙΝΑΛ έχει ισχυρούς δεσμούς με στελέχη και κόσμο της ΝΔ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το