Πολιτισμός

«Η μουσική φέρνει μνήμες, οι μνήμες αναμνήσεις» – Συναυλία αλληλεγγύης χθες από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ

Μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά διοργάνωσε χθες το βράδυ η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου, μια συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Μνήμες και Αναμνήσεις», στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Η κ. Μαγδαληνή Σουσουρή, κοινωνική λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη στη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου, τόνισε πως η συναυλία αλληλεγγύης πραγματοποιείται για δεύτερη φορά με την πρώτη να γίνεται πριν δύο χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία και τίτλο «Λες και ήταν χθες».


«Πρόκειται για μία δράση της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου, που πραγματοποιείται για καθαρά κοινωνικούς σκοπούς, αλλά και για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε ό,τι αφορά στην άνοια και ιδιαίτερα τη νόσο Αλτσχάιμερ» ανέφερε.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Μνήμες και αναμνήσεις» και αυτό δεν είναι τυχαίο. «Είναι γνωστό ότι η μουσική προκαλεί διάφορα συναισθήματα. Πολλοί ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι αποτελεί μια δραστηριότητα μέσα στον εγκέφαλο, που είναι βοηθητική, ώστε να φέρνει χαρά και ευτυχία. Η μουσική μάς φέρνει μνήμες, οι μνήμες αναμνήσεις» επισήμανε για να προσθέσει ότι ακόμα και όταν κάποιος ασθενής βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και δεν μπορεί να εκφράσει κάτι με τον λόγο, με έναν χορό, αν δεν έχει πρόβλημα στην κίνηση, μπορεί να δεχθεί και να δώσει αγάπη, φιλί, χάδι κ.λπ.

«Η μουσική και τα τραγούδια είναι κάτι που μένουν μέχρι το τέλος. Στους ασθενείς είναι πολύ γνώριμα και γνωστά, ενώ βοηθά ο ρυθμός, ώστε τραγούδια της εποχής τους, για όσους έχουν την ικανότητα του λόγου, να τα σιγοτραγουδούν» κατέληξε.


Στη συναυλία αλληλεγγύης συμμετείχαν η υψίφωνος Κατερίνα Αποστολοπούλου Μακρή, ο Αβραάμ Πολυχρονίδης, ο Λεωνίδας Τίγκας, η Απολλώνειος Δημοτική Χορωδία Ν. Ιωνίας, η Βολιώτικη Χορωδία και η Χορωδία Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα, ενώ συνόδευσαν οι Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Εύη Κανελλοπούλου, Νεκταρία Παπαδημητρίου, Στέφανος Τραγουδάρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το