Ελλάδα

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Με αφορμή τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, στους εργαζόμενους του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , η τέως υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη δηλώνει:

«Εκατοντάδες συμπολίτες μας εργάζονται συνεχώς και αδιαλείπτως επί σειρά ετών στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Πάγιο αίτημα των εργαζόμενων προς όλες τις κυβερνήσεις ήταν η διασφάλιση της βιωσιμότητας του προγράμματος και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονταν μονίμως σε ένα καθεστώς ανασφάλειας και εργασιακής ομηρίας.
Είναι απολύτως αναγκαία η εξεύρεση λύσης, ώστε και η συνταγματική νομιμότητα να διαφυλαχθεί αλλά ταυτόχρονα να διασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον όλων των εργαζομένων που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επί της θητείας μου ως υφυπουργός Εσωτερικών και με υπουργό τον κ. Χαρίτση, είχαμε προχωρήσει στη σύσταση μόνιμων θέσεων για το πρόγραμμα, νομοθετώντας ταυτόχρονα αυξημένη μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας και ταυτόχρονα είχαμε κάνει συναντήσεις και συνεχείς επαφές με τους εργαζόμενους του προγράμματος. Έκτοτε η αβεβαιότητα συνεχίζει να είναι έκδηλη αφού , ουσιαστικά βήματα δεν έχουν γίνει για την λύση αυτού του προβλήματος.
Η κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκαλέσει εύλογη και έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το