ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τζόγος» ενόψει εκλογών

Παραπολιτικά

Η μαγεία της άγνωστης Κρήτης

Θ Plus

Τοπικά

Η Μαρία Μαυριγκοπούλου μιλά για την περιπέτεια της με τον καρκίνο του μαστού: «Με κράτησε ζωντανή η κόρη μου»

Η Μαρία Μαυριγκοπούλου βρήκε νικήτρια από τον αγώνα που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού. Είναι μία από τις γυναίκες που συγκίνησαν με την ομιλία τους στη σημερινή εκδήλωση που οργάνωσε το Νοσοκομείο Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών με τίτλο «Πνοή Ζωής -Αληθινές ιστορίες από Αληθινές Γυναίκες».
Η 39χρονη Μαρία είναι νοσηλεύτρια, διαζευγμένη και μητέρα ενός κοριτσιού.
«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 33 ετών. Έκανα αμφω μαστεκτομή και ορμονοθεραπεία. Ευτυχώς το πέτυχα σε αρχικό στάδιο. Να είναι καλά οι γιατροί μου. Είναι φύλακες-άγγελοι μου. Επέμεναν να κάνω εξετάσεις και είναι η πρώτη φορά που δεν το αμέλησα και το πέτυχα σε αρχικό στάδιο».

H Μαρία εργάζεται ως νοσηλεύτρια σε ιδιωτική κλινική του Βόλου και δήλωσε πως δεν πονούσε πριν διαπιστωθεί η νόσος.
«Δεν πονούσα καν. Δεν είχα τίποτα. Ήμουν ένας υγιής άνθρωπος. Αν περίμενα να είμαι στη σωστή ηλικία για να ξεκινήσω τη μαστογραφία, δεν νομίζω ότι θα προλάβαινα… Ήταν καθαρά τύχη που το κατάλαβα. Εγώ είχα έναν πόνο στον ώμο. Όχι όμως κάτι ιδιαίτερο. Είχα σηκώσει και βάρος και υπέθετα ότι είναι από αυτό. Μου είπαν να κάνω μαστογραφία. Βρήκαν κάτι αποτιτανώσεις αλλά δεν έδειξε κάτι, κάναμε και βιοψία και ήταν όλα καθαρά. Και μου είπαν να κάνω εξετάσεις σε έξι μήνες. Και έκανα…».

Η Μαρία Μαυριγκοπούλου μαζί με τις Κλέλια Αθανασοπούλου και Μαρία Ακριβοπούλου που επίσης αντιμετώπισαν τον καρκίνο του μαστού

Η Μαρία θεωρείται ελεύθερη νόσου έχοντας αφήσει τον καρκίνο πίσω της εδώ και πέντε χρόνια. «Πάντα στο μυαλό σου υπάρχει όμως η υποψία ότι μπορεί να ξαναγίνει οτιδήποτε» σπεύδει να προσθέσει.
Η ίδια δήλωσε πως όλο αυτό το διάστημα την κράτησε δυνατή η κόρη της στην οποία μίλησε από την πρώτη στιγμή για την ασθένειά της.
«Της μίλησα από την πρώτη στιγμή αν και ήταν μικρή, μόλις 5 ετών. Της εξήγησα ότι έχω κάτι κακό στο στήθος, ότι πρέπει να αφαιρεθεί και πως πρέπει να πάρω κάποια φάρμακα.
Της είπα ότι δεν ξέρω πως θα νιώθω και της το έφερα έτσι. Της είπα ότι θα είναι όπως όταν αρρωσταίνει αυτή και δεν είναι καλά».

Μάλιστα η Μαρία δεν σταμάτησε την εργασία της και επέστρεψε πολύ σύντομα. «Δεν σταμάτησα την δουλειά μου. Δεν ήθελα να αλλάξω την καθημερινότητα μου. Θεωρούσα πάντα ότι ήταν κάτι περαστικό» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης πως η ασθένεια της άλλαξε πάρα πολύ την κοσμοθεωρία της. «Δίνεις αξία σε πιο ουσιαστικά πράγματα και δεν αναλώνεσαι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το