Τοπικά

Η Μαγνησία “μετράει” 317 θανάτους από κορωνοϊό – Δύο νέοι θάνατοι

Πέθαναν σήμερα το πρωϊ μετά από πολυήμερη νοσηλεία δύο υπερήλικες οι οποίοι νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς νοσούσαν από κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 91 ετών και μία γυναίκα 90 ετών.

Ο Βόλος «μετράει» 317 νεκρούς από κορωνοϊό. Στο Νοσοκομείο έχουν πεθάνει 302 άτομα, ενώ 11 άτομα έχουν πεθάνει σπίτι τους ή σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Από τη ζωή έφυγε χθες ένας 46χρονος, αλλά και ένας 72χρονος πέθανε προχθές μετά από νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα με πολλά αγκάθια αναμένεται να λειτουργήσει από σήμερα το Νοσοκομείο, καθώς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός οδήγησε εκτός συστήματος πολλούς εργαζόμενους.

Σήμερα Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού λόγω αναστολών.

Οι διαδικασίες θα γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς καθώς άμεσα θα νομοθετηθεί η έγκριση των προσλήψεων χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απαιτείται έγκριση από τον υπουργό για τις προσλήψεις αλλά μόνο από τους διοικητές των ΥΠΕ.

Εάν στο Νοσοκομείο του Βόλου τα κενά μπορούν να καλυφθούν θα γίνουν προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών από το ένα τμήμα στο άλλο, από τον έναν τομέα σε άλλο, αλλά και από τα κέντρα υγείας ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα προκύψουν.

Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει επίσης τη συγχώνευση κλινικών όπου αυτό είναι εφικτό ώστε να χρειάζεται λιγότερο προσωπικό, αλλά στο Αχιλλοπούλειο η διοίκηση προβλέπει ότι δεν θα χρειαστεί.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το