Τοπικά

Η Μ. Χρυσοβελώνη για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων

Mήνυμα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων εναντίον των Άγγλων:

«Αυτή την ημέρα η σκέψη όλων μας ταξιδεύει με σεβασμό στους χιλιάδες γενναίους Κύπριους που αγωνίστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη, σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους, στους δεκάδες εκατοντάδες πρόσφυγες και στους αγνοούμενους.
Με τη βοήθεια του Θεού, με πίστη και τίμιο αγώνα , με την συμπαράσταση ολοκλήρου του Ελληνισμού οι Κύπριοι αδελφοί μας την 1η Απριλίου του 1955 ξεκίνησαν τον αγώνα για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού.
Είναι γνωστό ότι ο επικός εκείνος αγώνας ουσιαστικά στηρίχτηκε στη νεο¬λαία. Μια νεολαία που αγωνίστηκε με πραγματική αυτοθυσία, τόλμη και αξιοπρέπεια.
Εμπνεύσθηκε και παραδειγματίσθηκε από τους αγώνες , τα ιδεώδη των νέων του Ιερού Λόχου και όλων των συνομηλίκων τους που έδωσαν τον εαυτό τους για την πατρίδα και το Έθνος μέσα στην αδιάκοπη πάλη του Γένους για επιβίωση.
Είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι στον Κυπριακό λαό και εμμένουμε ανυποχώρητα στη διεκδίκηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, σε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει έκτοτε για τους αδερφούς Κυπρίους.
Μακάρι οι σημερινές γενιές να παραδειγματιστούν από το όραμα, τα ιδανικά και το σθένος των προγόνων τους αλλά και από τα βιώματα και τα παθήματα του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59, στην προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το