Τοπικά

Η ΛΑΣ Βόλου ζητεί την ασφαλτόστρωση δρόμου που οδηγεί στα Κογιάτικα Μελισσατίκων

Απόλυτα δικαιολογημένη χαρακτηρίζει την αγανάκτηση των κατοίκων του οικισμού Κογιάτικα στην περιοχή των Μελισσατίκων η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου σχετικά  με την κατάσταση του δρόμου, που ξεκινά από τον Περιφερειακό δρόμο στο ύψος του Πανθεσσαλικού Σταδίου, διασχίζει τον Ξηριά και οδηγεί στα Μελισσάτικα.

Με ερώτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τη δημοτική αρχή Βόλου  έργα ασφαλτόστρωσης στον δρόμο που συνδέει τον Περιφερειακό με τα Μελισσάτικα.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

“Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι χωματόδρομος και συχνά, όπως και με τις τελευταίες βροχοπτώσεις καταστρέφεται προκαλώντας τεράστιες δυσκολίες στην πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους, αλλά στους αγρότες και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Η δημοτική αρχή Βόλου, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τις μεγαλόστομες διαβεβαιώσεις για την ασφαλτόστρωση του δρόμου, δεν έχει ικανοποιήσει το απολύτως δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Κογιάτικων και των παραγωγών που χρησιμοποιούν το δρόμο για έχουν πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ο δρόμος καταστρέφεται, οι κάτοικοι «βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη» για να προμηθευτούν τα αναγκαία υλικά, προκειμένου να επισκευάσουν τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις και να αποκαταστήσουν την σύνδεση με τις κατοικίες τους. Επίσης, όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι, η ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου θα συμβάλει στην διευκόλυνση της διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων και τη βελτίωση της πυροπροστασίας στην περιοχή.
Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:
Πότε θα προχωρήσει στα αναγκαία έργα για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει τον Περιφερειακό με τα Μελισσάτικα για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων, των αγροτών και των κτηνοτρόφων στον οικισμό Κογιάτικα;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το