Τοπικά

Η ΛΑΣ Βόλου για την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ Βόλου επαναφέρουν προς τη δημοτική αρχή Βόλου την, από 13/1/2020, ερώτηση, που αφορά την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων, για τους οποίους με σχετική διάταξη του άρθρου 4 του Ν 4554/2018, αναγνωρίστηκε το αυτονόητο δικαίωμά τους, ότι ο χρόνος που έχει διανυθεί από την πρώτη ημέρα στα «προγράμματα εργασιακής εμπειρίας» (2001-2006) αποτελεί πραγματικό χρόνο ασφάλισης, ανεξαρτήτως προσφυγής ή μη στα αρμόδια δικαστήρια ή διοικητικά όργανα και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος αυτών.

Υπενθυμίζουν ότι, από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είχε εκδοθεί και η Εγκύκλιος Αρ. 26/ 24-5-2019, που καλούσε τους δήμους να προχωρήσουν στην εξόφληση των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ χωρίς πρόσθετα τέλη, τόκους, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις και μάλιστα με διευκόλυνση σε δόσεις.
Παρ’ όλα αυτά η δημοτική αρχή Βόλου, εδώ και τρία χρόνια, συνεχίζει να αδιαφορεί για το δίκαιο αίτημα των σχολικών φυλάκων και για την αγωνία πολλών εξ’ αυτών, που περιμένουν να «κολληθούν» τα ένσημα προκειμένου να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης. Είναι γνωστό επίσης ότι οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και της σχετικής εγκυκλίου, ήδη έχουν προχωρήσει στην ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων.
Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:
Τι θα πράξει ώστε να τακτοποιηθούν άμεσα ασφαλιστικά οι σχολικοί φύλακες, ώστε αρκετοί απ’ αυτούς να μπορέσουν και να συνταξιοδοτηθούν;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το