Τοπικά

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

Την στήριξη στον αγώνα των αγροτών των περιοχών Τυρνάβου, Δαμασίου, Αμπελώνα και Αργυροπουλίου-Λυγαριάς, εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, με την παρουσία του στην κινητοποίησή που πραγματοποίησαν με τα τρακτέρ τους, σήμερα Πέμπτη 18/11/21, έξω από την περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι αυτών των περιοχών, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που τους έχει φέρει σε δεινή θέση.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών:
Για την εξάλειψη της κατάφορης αδικίας, η οποία δεν έχει προηγούμενο, για τις υπερπρώιμες ποικιλίες (big bang, early may crest, carioca) οι οποίες ασφαλίστηκαν ως υπερπρώιμες όπως κάθε χρόνο, οι οποίες όμως σήμερα πετιούνται εκτός και θα πληρώνονται μόνο με τα μισά χρήματα (από 0,68 σε 0,32 λεπτά).
Για άμεση καταβολή του 40% των ζημιών σε όλες τις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης και να καταβληθεί το 100% των αποζημιώσεων για τον παγετό.
Αποκατάσταση των αδικιών για την μη καταβολή της προκαταβολής του 40% σε καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου, Δαμασίου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου, Λυγαριάς.
Άμεση ένταξη όλων αιτούντων της περιοχής στα προγράμματα αναμπέλωσης.
Να δοθούν δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσημων αμπελιών στους μικρομεσαίους αγρότες και όχι στους μεγαλοαγρότες και μεγαλοποτοποιούς.
Αφορολόγητο πετρέλαιο σε όλους τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.
Μείωση του αγροκτηνοτροφικού ρεύματος στο 50%.
Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα μας αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς για όλα τα ζημιογόνα αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το