Τοπικά

Η ΛΑΣ δεν ψήφισε το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, για τη μη μετεγκατάσταση της ΤΑΞΑΣ- Απείχε από την ψηφοφορία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας αναφορικά με τη μη μετεγκατάσταση της ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο και τη σχετική ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην οποία αναφέρει:
«Επειδή στα ΜΜΕ εμφανίστηκε ως ομόφωνη η έγκριση ψηφίσματος απο το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, σχετικά με την μη μετεγκατάσταση της πλημμυρισμένης ΤΑΞΑΣ απο το Στεφανοβίκειο, διευκρινίζουμε ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα εγκρίθηκε απο τις παρατάξεις του περιφερειάρχη κ. Κουρέτα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), του κ. Αγοραστού (Ν.Δ) και της κ. Τζανακούλη (προερχόμενης επίσης απο Ν.Δ), αλλά όχι απο την Λαική Συσπείρωση.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, απείχαν απο την ψηφοφορία για το συγκεκριμένο ψήφισμα, γιατί η περιφερειακή αρχή του κ. Κουρέτα, μαζί με τις παρατάξεις του κ. Αγοραστού και της κ. Τζανακούλη, αρνήθηκαν πεισματικά την πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης, να ξεκαθαρίζεται στο ψήφισμα ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ενάντια στην παραχώρησή της ΤΑΞΑΣ στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, μιας και αυτή έχει ενταχθεί εδώ και καιρό στους δολοφονικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, με την εγκατάσταση εκεί πολεμικών ελικοπτέρων και στρατιωτικών δυνάμεών τους, που επιχειρούσαν πριν την πλημμύρα, απο τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Μεσόγειο.
Επομένως η υποτιθέμενη ομοφωνία αφορά τις τρείς παρατάξεις (Κουρέτα, Αγοραστού, Τζανακούλη) και όχι το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Αλλωστε λίγο αργότερα στην επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης, με την στάση τους, όλες αυτές οι παρατάξεις έδειξαν ότι είναι ένθερμοι υποστηρικτές της λειτουργίας των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, το Βόλο και σε όλη τη χώρα, καθώς και της συμμετοχής της στις πολεμικές επιχειρήσεις των Αμερικανονατοικών στην Ερυθρά Θάλασσα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γενική συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

To ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα μέλη του παραρτήματος να παρουν μέρος στην…

1 Απριλίου 2024

Μανώλης Μαυρομμάτης: Έκκληση από τους συγγενείς του για αίμα

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η…

1 Απριλίου 2024

Οι ώρες λειτουργίας στις Δασικές Υπηρεσίες της Μαγνησίας για τηλεφωνικές καταγγελίες

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Δασοπροστασίας των δασικών οικοσυστημάτων του νομού μας, οι Δασικές Υπηρεσίες…

1 Απριλίου 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Χάνουν τις αποζημιώσεις πληγέντες αγρότες της Μαγνησίας λόγω των εισφορών ΕΛΓΑ»

Στη Βουλή έφερε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την απόφαση…

1 Απριλίου 2024

Διασχολικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Γυμνασίων Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου

Το διήμερο 28 - 29 Μαρτίου 2024, οι μαθητές μέλη των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του…

1 Απριλίου 2024

Περιβαλλοντικές οργανώσεις: “Η Θεσσαλία πρέπει να σωθεί και αξίζει καλύτερα- Οπισθοδρόμηση η έκθεση της ολλανδικής εταιρείας”

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανώσεις Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία,  Ελληνική Εταιρεία Προστασίας…

1 Απριλίου 2024