Τοπικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του λιμένος Βόλου

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου και της στάσης της Περιφερειακής Αρχής απέναντι σ’ αυτό, έθεσαν στην τελευταία συνεδρίαση (4.6.18) του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές, Γιώργος Λούμας Γιώργος και Αστέριος Χαλάτσης.

Όπως μεταξύ άλλων ανέφεραν, στο Βόλο, μετά και από παλιότερη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, ο πρόεδρος του ΟΛΒ προωθεί την παραχώρηση των: Τέρμιναλ (χώρος 1.043 τ.μ.), Προβλήτα 3 (χώρος έκτασης 17.135 τ.μ.), Σιλό Λιμανιού, Μαρίνα, Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, που θα υπάρχει σχετική απόφαση του Υπουργείου, με προσδιορισμό συγκεκριμένου χώρου «φιλοξενίας» πλοίων προς επισκευή. Είναι προφανές ότι ο ΟΛΒ υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. έχει ξεδιπλώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου για κερδοφόρες επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων.

Με ανακοίνωσή τους, τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης επισήμαναν ότι «η απάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, ότι είναι δήθεν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Βόλου, καταρρίφτηκε από τον ίδιο, λίγο αργότερα, όταν δήλωσε, ότι οι ενέργειες που έκανε για να εκφράσει την δήθεν αντίθεσή του, ήταν να ζητήσει από την κυβέρνηση και τον ΟΛΒ που είναι ανίκανοι να το συντηρήσουν και να το αναπτύξουν, να το δώσουν στην Περιφέρεια, όπως και το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, προκειμένου να τα αναπτύξει, να τα κάνει ανταγωνιστικά και να έχουν κέρδη, επιβεβαιώνοντας ότι αυτός είναι ο στόχος τους, το κέρδος του κεφαλαίου και όχι οι ανάγκες του λαού.
Στήριξη στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου, παρείχε και ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταμπουλής, που είναι και μέλος του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ που προωθεί αυτή την πολιτική, λέγοντας ότι δεν είναι ιδιωτικοποίηση, αλλά αξιοποίηση με παραχώρηση για κάποια χρόνια σε ιδιώτες, για να αναπτυχθεί το λιμάνι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, που την στηρίζει, αντιπαλεύουν την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Βόλου, όπως και όλων των Λιμανιών και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα, γιατί αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και για το λαό, γιατί επεκτείνεται η δραστηριότητα των μονοπωλίων, που σημαίνει ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων, γιατί δένονται όλο και περισσότεροι κλάδοι με μονοπώλια, που σημαίνει ότι ανάλογα με το βαθμό που θα κερδίζουν αυτά, θα επηρεάζεται άμεσα η ζωή και η εργασία ολοκλήρων κλάδων και περιοχών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το