Τοπικά

Η ΛΑΣ στηρίζει το Πανεπιστήμιο απέναντι στα σχέδια του Δήμου Βόλου για αποχαρακτηρισμό δεσμευμένων οικοπέδων

Να σταματήσουν τώρα τα σχέδια επαναφοράς σε ιδιώτες και ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου (ΟΤ 1202) (Αθηνών – Σέκερη – Αλαμάνας) του Δήμου Βόλου, που είχε δεσμευτεί ως «Χώρος Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων», ζητάει η λαϊκή Συσπείρωση Βόλου.
“Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής Βόλου παραδίδουν ένα «φιλέτο» για εμπορική εκμετάλλευση για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων επιχειρηματικών ομίλων. Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται στην καρδιά της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης, δίπλα στο πανεπιστήμιο και στα ΚΤΕΛ, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Ένα οικόπεδο που ενδεχομένως πολλοί έχουν «βάλει στο μάτι»! για αξιοποίηση για ιδιωτικές επενδύσεις στη φοιτητική κατοικία ή ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κ.ά.
Τα κίνητρα της δημοτικής αρχής δεν είναι η αντιπαράθεσή της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πιστή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων, με πρόσχημα ότι αδικήθηκαν οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου για πολλά χρόνια, προχωρά στην άρση της απαλλοτρίωσης και στην εκκίνηση της διαδικασίας τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου για την μετατροπή του σε οικοδομήσιμο χώρο, ανοίγοντας τον δρόμο και για τους άλλους δεσμευμένους χώρους, στερώντας από το Πανεπιστήμιο τη δυνατότητα να αναπτύξει τις αναγκαίες για την εκπαίδευση και έρευνα εγκαταστάσεις του.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ καλεί τη Δημοτική αρχή να αποσυρθεί αυτό το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης και η σχετική εισήγηση της Προϊστάμενης Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης. Να μην γίνουν δεκτές οι σχετικές ενστάσεις των ιδιοκτητών. Να συνεχίσει να είναι σε ισχύ η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου, της 24ης Ιουνίου του 2020, βάση και της σχετικής εισήγησης του Προϊσταμένου Υπηρεσίας Πολεοδομικού Σχεδιασμού, βάση της οποίας υπήρξε έγκριση για επανυποβολή της παραπάνω ιδιοκτησίας σε Κοινωφελή Χώρο, ως «Χώρος Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το