Τοπικά

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου θέλει να αποζημιωθούν και τα αυθαίρετα-Επίθεση στην Κυβέρνηση

unnamed

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου αποφάσισε στη χθεσινή σύσκεψη τη διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων προς διεκδίκηση από την Κυβέρνηση για την  αποζημίωση και την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες, σου απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα αγώνα και υποστήριξης. Στη διπλή δοκιμασία που βιώνουμε, με τις καταστροφικές συνέπειες της αντιλαϊκής λαίλαπας που έχει  εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το Μνημόνιο 3 που ψήφισαν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και τις ανοιχτές πληγές που άφησαν οι νεροποντές και η κρατική αδιαφορία, μόνη μας ελπίδα και προοπτική είναι η μαζική αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά μας.

Ζητούν:

–  ΑΜΕΣΕΣ Πλήρεις αποζημιώσεις των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, οχήματα, κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,  με επάνοδο κλιμακίων του Μηχανικού και στοχευμένο προγραμματισμό,  των ζημιών  στο  Λιμάνι, το επαρχιακό οδικό δίκτυο και τις παραλίες.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΝΦΙΑ για το νησί τα έτη 2015-2016.

ΑΜΕΣΗ Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε Εφορία, ΟΑΕΕ, Τράπεζες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ. Ρύθμιση των δανείων.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ  της Σκοπέλου από την εξίσωση συντελεστών ΦΠΑ.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε  όλες τις υποδομές (αγροτική οδοποιία, ύδρευση –αποχέτευση-Βιολογικό κ.λπ.), αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία (Κάστρο).

ΜΕΛΕΤΕΣ για αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των οικισμών του νησιού και για  αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, Κέντρου Υγείας, γυμναστηρίων κ.λπ.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ και Αντισεισμικά έργα με κρατικά κονδύλια από έναν Ενιαίο Φορέα Κατασκευών.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ κήρυξης του Δήμου Σκοπέλου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το