Τοπικά

Η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας στο πλευρό των απεργών της ΒΙΣ

laikienotita

Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας και του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, επισκέφτηκε την Πέμπτη 1 Οκτώβρη τους απεργούς εργαζόμενους της ΒΙΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, εκφράστηκε η ολόπλευρη και με κάθε πρόσφορο τρόπο συμπαράσταση της Λαϊκής Ενότητας στον δίκαιο αγώνα ζωής και επιβίωσης που δίνουν οι εργάτες του εργοστασίου μετά την απόλυση 31 συναδέλφων τους και τις προγραμματισμένες 8 επιπλέον απολύσεις κάθε μήνα για το άμεσο μέλλον.

Διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενοι στη ΒΙΣ αλλά και σε άλλα εργοστάσια, βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο στην ίδια τους τη ζωή τις βάρβαρες συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε και οι οποίες σαρώνουν όχι μονάχα εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Τονίστηκε από όλους η σπουδαιότητα του αγώνα και της συλλογικής, οργανωμένης αντίδρασης απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας που (ενισχυμένη και από τις νεομνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης και το ισχύον νομικό πλαίσιο) δε διστάζει να πετά εργαζόμενους στο δρόμο στέλνοντας τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την απόγνωση, προκειμένου ν’ αβγαταίνει τα κέρδη της.

Ο αγώνας και η αντίσταση ολόκληρης της χειμαζόμενης ελληνικής  κοινωνίας απέναντι στο μαύρο παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν οι τοκογλύφοι καπιταλιστές και το ντόπιο πολιτικό τους προσωπικό (παλιό και νέο), είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να βάλει ανάχωμα σ’ αυτές τις εγκληματικές πολιτικές απέναντι στην πατρίδα μας και τους ανθρώπους της.

Στην κατεύθυνση αυτή της οργάνωσης, της ενίσχυσης και της ανάπτυξης αυτού του παλλαϊκού δημοκρατικού πατριωτικού Μετώπου για την Αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία και την προκοπή της πατρίδας μας και του λαού της, η ΛΑΕ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.

Εξάλλου, την Παρασκευή 2 Οκτώβρη, αντιπροσωπεία της ΛΑΕ θα βρίσκεται στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου και θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση για τη ΒΙΣ. Η ΛΑΕ Μαγνησίας καλεί σε συμπαράσταση στους απεργούς τα εργατικά σωματεία και ολόκληρη την κοινωνία της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το