Τοπικά

Η LAFARGE δηλώνει πως είναι δύναμη στην επεξεργασία αποβλήτων – «Προϊδεάζει» για όσα θα ειπωθούν στη σύσκεψη της ΑΓΕΤ

Δύο ημέρες πριν τη σύσκεψη που συγκαλεί η ΑΓΕΤ για να παρουσιάσει τις θέσεις της για την καύση σκουπιδιών η μητρική εταιρεία, με έδρα την Ελβετία εξέδωσε ανακοίνωση για να παρουσιάσει την παγκόσμια επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων της LafargeHolcim, από την Geocycle, που αντιμετώπισε 10 εκατομμύρια τόνους
αποβλήτων το 2017, αύξηση 13% έναντι του 2016. Οι 10 εκατομμύρια τόνοι είναι σχεδόν διπλάσιοι από το σύνολο της ετήσιας παραγωγής οικιακών αποβλήτων της Ελβετίας. Η εταιρεία υποστηρίζει πως χρησιμοποιώντας κλιβάνους που ασχολούνται με την παραγωγή τσιμέντου, η LafargeHolcim επεξεργάστηκε όλα τα είδη αποβλήτων συμπεριλαμβανομένων: στερεών τεμαχισμένων αποβλήτων βιομηχανικής και αστικής προέλευσης, χρησιμοποιημένων διαλυτών, μεταχειρισμένων ελαστικών, τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, τα μολυσμένα εδάφη, τις ιλύες βιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων, καθώς και τα απόβλητα κατεδαφίσεων.

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου, σχολίασε: «Η LafargeHolcim είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά αγορά δομικών υλικών. Η βιώσιμη οικοδόμηση και διαβίωση είναι το κλειδί για το μέλλον και είμαστε δεσμευμένοι να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις κατασκευής και αειφόρα κτίρια και υποδομές συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Στη LafargeHolcim προσφέρουμε λύσεις που διευκολύνουν την ταυτόχρονη ανακύκλωση και ανάκτηση των αποβλήτων. Έχουμε φιλόδοξους στόχους. Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε όλα τα μέρη του κόσμου προκειμένου με την πιο προηγμένη τεχνολογία να  διαδραματίσει ρόλο στην επίλυση του παγκόσμιου προβλήματος των αποβλήτων «.

Οι ισχυρότεροι ρυθμοί ανάπτυξης για τα αστικά στερεά απόβλητα (MSW) παρατηρήθηκαν στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, όπου οι υποδομές αποβλήτων εξακολουθούν να αναπτύσσονται και οι δήμοι συνεχίζουν να αναζητούν πιο βιώσιμες λύσεις για τον αυξανόμενο όγκο των νοικοκυριών. Το 2017 η LafargeHolcim δημιούργησε τρεις νέες μεγάλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων: Kujawy (Πολωνία), El Sokhna (Αίγυπτος) και Oum Azza (Μαρόκο). Το Oum Azza είναι η πρώτη πλατφόρμα προεπεξεργασίας αποβλήτων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και αναπτύχθηκε από την Geocycle.
Σύμφωνα με την εταιρεία η επεξεργασία δεν αφήνει υπολείμματα καθώς οι τέφρες ενσωματώνονται στο κλίνκερ, στη βάση του τσιμέντου, και τα απόβλητα χρησιμοποιούνται ως άμεσο υποκατάστατο των ορυκτών καυσίμων και άλλων πρώτων υλών. Συνεπώς, η συν-επεξεργασία μειώνει τις εκπομπές CO2 και το ενεργειακό κόστος»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το